Παρασκευή, 19/04/2024 | 10:21

Αν πέσει λίγο το ποσοστό της ΝΔ στο Ν. Πρέβεζας, δε θα φταίνε Κυριάκης, Γιαννάκης, ή… Χατζηπετρής!

1375 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/06/2023, 9:54 πμ | 0 σχόλια

 

Σε σύγκριση με τις Εθνικές εκλογές του 2019 που στο νομό Πρέβεζας η ΝΔ πήρε 16864 ψήφους και ποσοστό 43,47%, η πτώση που είχε στις Εθνικές εκλογές  την 21η Μαϊου του 2023, ήταν πολύ μικρή, σχεδόν… ανεπαίσθητη. Την 21η Μαϊου 2023 η ΝΔ πήρε 16013 ψήφους και ποσοστό 42,18. Όλοι αυτοί που ψήφισαν και το 2019 και το 2023 ΝΔ στο νομό Πρέβεζας, είναι όλοι… Νεοδημοκράτες; Σε καμία περίπτωση.

Τόσο ο νεοεκλεγέντας βουλευτής Πρέβεζας της ΝΔ Σπύρος Κυριάκης όσο και ο προκάτοχός του Στέργιος Γιαννάκης και το 2019 και το 2023 διεμβόλισαν τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και πήραν πάρα πολλές ψήφους εκτός ΝΔ. Σαφώς και το γεγονός ότι τόσο ο Σπύρος όσο και ο Στέργιος είχαν χιλιάδες συναισθηματικές ψήφους και όχι απόλυτα πολιτικές, ανέβασε πολύ ψηλά το ποσοστό της ΝΔ στο νομό Πρέβεζας.

Είναι απόλυτα λογικό, είναι απόλυτα φυσιολογικό από τη στιγμή που στις επαναληπτικές Εθνικές εκλογές της 25ης του Ιούνη του 2023 απουσιάζει ο σταυρός στον υποψήφιο βουλευτή, πολύς κόσμος ιδιαίτερα από το ΠΑΣΟΚ, να επιστρέψει στον πολιτικό του χώρο και να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ.

Από τη μία η ΝΔ και την πρωτιά στο νομό Πρέβεζας θα έχει και την βουλευτική έδρα έχει εξασφαλισμένη, από την άλλη, η δεύτερη βουλευτική έδρα του νομού Πρέβεζας παίζεται ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Και επίσης, η αυτοδυναμία της ΝΔ και οι έδρες, δεν παίζονται στις ελάχιστες ψήφους του νομού Πρέβεζας, αλλά στις μεγάλες εκλογικές Περιφέρειες της Αθήνας, του Πειραιά,της Θεσσαλονίκης, των Πατρών κ.α.

Μία ακόμη σημαντική παράμετρος είναι και το ζήτημα της… αποχής από τις κάλπες. Και η αποχή θα παίξει το ρόλο της. Διαφορετική η ημερομηνία των εκλογών τον Μάη, διαφορετική μέσα στον Ιούνη και τέλη Ιούνη, μέσα στο καλοκαίρι…

Άρα,  στο νομό Πρέβεζας έχουμε δύο δεδομένα. Ότι και στην 25η του Ιούνη κυβερνητικός βουλευτής θα είναι ο Σπύρος Κυριάκης και η ΝΔ πρώτο κόμμα. Εάν  πέσει λίγο το ποσοστό της ΝΔ από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που σας αναλύσαμε παραπάνω, εξυπακούεται ότι δεν θα φταίει ούτε ο Σπύρος Κυριάκης, ούτε ο Στέργιος Γιαννάκης, ούτε φυσικά ο… Χατζηπετρής!

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα