Κυριακή, 28/04/2024 | 16:22

Ανδρέας Κτενάς: «Ένα σχολείο ‘στολίδι’ που ομορφαίνει τη Βασιλική»

629 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/06/2023, 3:18 μμ | 0 σχόλια

Ανδρέας Κτενάς: «Ένα σχολείο ‘στολίδι’ που ομορφαίνει τη Βασιλική» – Τελευταίες πινελιές στο Γυμνάσιο Βασιλικής 

 

Σε ένα πλήρως αναβαθμισμένο και ασφαλές σχολικό κτίριο θα βρεθούν από τη νέα σχολική χρονιά οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Γυμνασίου και των Λυκειακών τάξεων της Βασιλικής. Πλέον, έχουν ολοκληρωθεί οι κύριες εργασίες αποκατάστασης και οι επισκευές στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, αλλάζοντας ριζικά την εικόνα και τη λειτουργικότητα του κτιρίου, που είχε πληγεί σοβαρά από το σεισμό του 2015.

 

«Οι εποχές της αδράνειας, που κρατούσαν το Γυμνάσιο της Βασιλικής κλειστό και τους μαθητές μας στα λυόμενα, ανήκουν στο παρελθόν. Η ολοκλήρωση του έργου της αποκατάστασης του Γυμνασίου πλησιάζει και θα αποδώσει μια ασφαλή και λειτουργική σχολική μονάδα στην κοινωνία της Νότιας Λευκάδας, αλλά και ένα κτίριο ‘στολίδι’ που ομορφαίνει τη Βασιλική!

 

Όπως και στην περίπτωση του 5ου Νηπιαγωγείου Λευκάδας, δεν περιοριστήκαμε απλά στο αυστηρό πλαίσιο του έργου της αποκατάστασης της στατικότητας του σεισμόπληκτου κτιρίου, αλλά κάναμε πολλά περισσότερα, που βελτιώνουν λειτουργικά και αισθητικά τη καθημερινή ζωή μαθητών και καθηγητών εντός του σχολείου.

 

Οι τελευταίες ‘πινελιές’ στο έργο ολοκληρώνονται το επόμενο διάστημα, και τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά και δικαιώνουν τον σκληρό αγώνα που δώσαμε, ενάντια στην αρχικά άδικη κριτική που δεχόμασταν για καθυστερήσεις ετών, για τις οποίες δεν φέραμε καμία ευθύνη. 

 

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι όταν εκπληρώνουμε τις δεσμεύσεις μας, παρά τις αναπάντεχες αντιξοότητες που αντιμετωπίσαμε. Είμαστε συνεπείς απέναντι στους μαθητές, τους καθηγητές, τους γονείς και γενικότερα την τοπική κοινωνία της Νότιας Λευκάδας, και το επισκευασμένο και αναβαθμισμένο Γυμνάσιο της Βασιλικής τους περιμένει να τους υποδεχθεί για τη νέα σχολική χρονιά» αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

 

Μεταξύ άλλων, ενισχύθηκε στατικά ο φορέας του κτιρίου με τη χρήση μανδυών, συνδετήρων, ελασμάτων, και πολυμερών υλικών, αποκαταστάθηκαν φθορές στην τοιχοποιία, αποκαταστάθηκαν τα κλιμακοστάσια, ανακαινίστηκαν οι εγκαταστάσεις θέρμανσης/ψύξης, τα υδραυλικά και τα ηλεκτρολομηχανολογικά, αποκαταστάθηκαν τα κουφώματα θυρών και παραθύρων, βάφτηκαν οι προσόψεις, οι αίθουσες διδασκαλίας και τα γραφεία, αναβαθμίστηκαν οι τουαλέτες και λοιποί βοηθητικοί χώροι.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα