Δευτέρα, 29/04/2024 | 21:03

Αμερικανός αξιωματούχος: Έχουμε στην κατοχή μας άθικτα εξωγήινα σκάφη

582 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/06/2023, 3:35 μμ | 0 σχόλια

O Ντέιβιντ Τσαρλς Γκρας ήταν μέλος κυβερνητικού προγράμματος για τα UFOs. Υποστηρίζει ότι έχει καταθέσει πληροφορίες για εξωγήινο υλικό που βρίσκεται στα χέρια των ΗΠΑ. Συνάδελφοι και δημοσιογράφοι τον χαρακτηρίζουν αξιόπιστο

Ένας πρώην αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι παρέδωσε στο Κογκρέσο και στον Γενικό Επιθεωρητή της Κοινότητας Πληροφοριών εκτενείς απόρρητες πληροφορίες σχετικά με άκρως απόρρητα προγράμματα τα οποία, όπως λέει, έχουν στην κατοχή τους ανακτημένα, άθικτα και εν μέρει άθικτα, σκάφη μη ανθρώπινης προέλευσης.

Υποστηρίζει ότι οι πληροφορίες αποκρύπτονται παράνομα από το Κογκρέσο. Μάλιστα υπέβαλε καταγγελία ισχυριζόμενος ότι υπέστη αντίποινα για τις αποκαλύψεις που έκανε. Τις αποκαλύψεις του υποστηρίζουν και άλλοι αξιωματικοί που εργάζονται ακόμα ή εργάστηκαν στον τομέα των πληροφοριών.

Ο πληροφοριοδότης είναι ο 36χρονος Ντέιβιντ Τσαρλς Γκρας, ένας παρασημοφορημένος πρώην αξιωματικός ο οποίος πολέμησε στο Αφγανιστάν. Είναι βετεράνος της Εθνικής Υπηρεσίας Γεωχωρικών Πληροφοριών (NGA) και του Εθνικού Γραφείου Αναγνώρισης (NRO). Υπηρέτησε ως εκπρόσωπος του γραφείου αναγνώρισης στην Task Force Unidentified Aerial Phenomena από το 2019-2021. Από τα τέλη του 2021 έως τον Ιούλιο του 2022, ήταν ο συνεπικεφαλής της NGA για την ανάλυση αγνώστου ταυτότητας εναέριων φαινομένων.

Η ομάδα εργασίας ιδρύθηκε για να διερευνήσει αυτά που κάποτε αποκαλούσαμε αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα ή UFO, και τώρα ονομάζονται επίσημα «μη αναγνωρισμένα ανώμαλα φαινόμενα» ή UAP. Τη διοίκηση της ομάδας εργασίας είχε το Υπουργείο Ναυτικού υπό το Γραφείο του Υφυπουργού Άμυνας για τις Πληροφορίες και την Ασφάλεια. Έκτοτε αναδιοργανώθηκε και επεκτάθηκε λαμβάνοντας την ονομασία Γραφείο επίλυσης ανωμαλιών παντός τομέα για να συμπεριλάβει έρευνες για υποβρύχια αντικείμενα.

Από θραύσματα έως άθικτα σκάφη

Ο Γκρας υποστηρίζει ότι ανακτήσεις θραυσμάτων έως και άθικτων σκαφών πραγματοποιούνται εδώ και δεκαετίες από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, συμμάχους της και εργολάβους που εργάζονται για αυτή. Η ανάλυση έδειξε ότι τα αντικείμενα που ανακτήθηκαν είναι «εξωτικής προέλευσης (μη ανθρώπινη νοημοσύνη είτε εξωγήινης είτε άγνωστης προέλευσης) με βάση τις μορφολογίες των οχημάτων, τις αναλύσεις των υλικών και της μοναδικής ατομικής σύνθεσης και των ραδιολογικών χαρακτηριστικών», είπε.

Ο Γκρας εκπροσωπείται από έναν δικηγόρο ο οποίος υπηρέτησε ως ο αρχικός Γενικός Επιθεωρητής της Κοινότητας Πληροφοριών (ICIG).

«Δεν μιλάμε για κοινότοπες προελεύσεις ή χαρακτηριστικά. Το υλικό που διαθέτουμε περιλαμβάνει άθικτα και μερικώς άθικτα οχήματα» τόνισε ο Γκρας.

O Καρλ Ι. Νιλ είναι ένας πρόσφατα συνταξιοδοτημένος συνταγματάρχης του στρατού και νυν στέλεχος αεροδιαστημικής εταιρίας. Ήταν ο σύνδεσμος του Στρατού με την ομάδα εργασίας UAP από το 2021 έως το 2022 και συνεργάστηκε με τον Γκρας. Τον χαρακτηρίζει ως ένα άτομο απολύτως αξιόπιστο.

«Δεν είμαστε μόνοι»

Ο Κρίστοφερ Μέλον, ο οποίος πέρασε σχεδόν είκοσι χρόνια στην Κοινότητα Πληροφοριών των ΗΠΑ και υπηρέτησε ως Αναπληρωτής Βοηθός Υπουργός Άμυνας στον τομέα των πληροφοριών, έχει συνεργαστεί με το Κογκρέσο για χρόνια πάνω στο θέμα των αγνώστων στοιχείων εναερίων φαινομένων.

«Αρκετοί νυν και πρώην αξιωματούχοι έχουν μοιραστεί λεπτομερείς πληροφορίες μαζί μου σχετικά με αυτό το υποτιθέμενο πρόγραμμα συμπεριλαμβανομένων στοιχείων για την ιστορία, τα κυβερνητικά έγγραφα και την τοποθεσία όπου ένα σκάφος φέρεται να εγκαταλείφθηκε και να ανακτήθηκε. Ωστόσο, είναι λεπτό θέμα το να φτάσουν αυτές οι δυνητικά εκρηκτικές πληροφορίες στα σωστά χέρια για επικύρωση. Αυτό γίνεται δυσκολότερο από το γεγονός ότι, σωστά ή λανθασμένα, ορισμένες πιθανές πηγές δεν εμπιστεύονται την ηγεσία του Γραφείου που ιδρύθηκε από το Κογκρέσο» τονίζει ο Μέλον.

Βέβαιος εμφανίζεται ο διαβαθμισμένος αξιωματικός Τζόναθαν Γκρέι, που εργάζεται στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών και Διαστημικών Πληροφοριών (NASIC), το οποίο επικεντρώθηκε στην ανάλυση των UAP. «Το φαινόμενο της μη ανθρώπινης νοημοσύνης είναι πραγματικό. Δεν είμαστε μόνοι. Οι ανακτήσεις αυτού του είδους δεν περιορίζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και ωστόσο μια παγκόσμια λύση συνεχίζει να μας διαφεύγει» τονίζει.

Στις δηλώσεις του που εγκρίθηκαν για δημοσίευση από το Πεντάγωνο τον Απρίλιο, ο Γκρας υποστήριξε ότι τα «προγράμματα των UFO κρύβονται εδώ και πολύ καιρό σε πολλαπλές υπηρεσίες. Τοποθετούν έρευνες για δραστηριότητες UAP σε συμβατικά προγράμματα μυστικής πρόσβασης χωρίς την κατάλληλη λογοδοσία σε εποπτικές αρχές». Όπως τόνισε έχει αποκαλύψει στο Κογκρέσο την ύπαρξη ενός «άγνωστου Ψυχρού Πολέμου για την ανάκτηση και την εκμετάλλευση υλικού. Έναν ανταγωνισμό με σχεδόν ομοτίμους αντιπάλους για τον εντοπισμό συντριβών/προσγειώσεων UAP και την ανάκτηση του υλικού για εκμετάλλευση/αντίστροφη μηχανική με στόχο την επίτευξη ασύμμετρων πλεονεκτημάτων εθνικής άμυνας».

Ξεκινώντας το 2022, ο Γκρας (φωτό) παρείχε στο Κογκρέσο εκατοντάδες σελίδες απομαγνητοφωνημένων αναφορών με συγκεκριμένα δεδομένα σχετικά με το πρόγραμμα ανάκτησης υλικών. Το Κογκρέσο όμως δεν έχει λάβει κανένα φυσικό υλικό που να σχετίζεται με συντρίμμια ή άλλα μη ανθρώπινα αντικείμενα.

Η έρευνα του Γκρας επικεντρώθηκε σε εκτενείς συνεντεύξεις με υψηλόβαθμους αξιωματούχους πληροφοριών, ορισμένοι από τους οποίους εμπλέκονται άμεσα με το πρόγραμμα. Λέει ότι η επιχείρηση αποκλείστηκε παράνομα από την επίβλεψη του Κογκρέσου και ότι ο ίδιος στοχοποιήθηκε και παρενοχλήθηκε λόγω της έρευνάς του.

Υποστηρίζει ότι οι επιχειρήσεις ανάκτησης σκαφών βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορα επίπεδα δραστηριότητας και ότι γνωρίζει τα συγκεκριμένα άτομα, νυν και πρώην, που εμπλέκονται. Τονίζει ότι άτομα που συμμετέχουν σε προγράμματα UAP τον προσέγγισαν με αποκαλύψεις και καταγγελίες για παράνομη δραστηριότητα και απόκρυψη πληροφοριών.

Συνεργάτες που εγγυήθηκαν για τον Γκρας τόνισαν ότι οι πληροφορίες του ήταν εξαιρετικά ευαίσθητες και παρέχουν στοιχεία ότι υλικά από αντικείμενα μη ανθρώπινης προέλευσης βρίσκονται στην κατοχή άκρως απόρρητων μαύρων προγραμμάτων. Αν και οι τοποθεσίες, τα ονόματα προγραμμάτων και άλλα συγκεκριμένα δεδομένα παραμένουν απόρρητα, ο Γενικός Επιθεωρητής και το προσωπικό της επιτροπής πληροφοριών έλαβαν αυτές τις λεπτομέρειες. Αρκετά μέλη του προγράμματος ανάκτησης μίλησαν στο γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή και επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες που είχε δώσει ο Γκρας στη διαβαθμισμένη καταγγελία του.

Ο Γκρας αποχώρησε από την κυβέρνηση στις 7 Απριλίου 2023, προκειμένου, όπως λέει, να προωθήσει την κυβερνητική λογοδοσία μέσω της ευαισθητοποίησης του κοινού. Στους κύκλους των μυστικών υπηρεσιών θεωρείται ένα σοβαρό και αξιόπιστο άτομο και πολλές πηγές έχουν εγγυηθεί για αυτόν.

«Ο ισχυρισμός του σχετικά με την ύπαρξη μιας κούρσας εξοπλισμών που διεξάγεται κρυφά τα τελευταία ογδόντα χρόνια επικεντρωμένη σε τεχνολογίες αντίστροφης μηχανικής άγνωστης προέλευσης είναι κατά βάση σωστή. Αδιαμφησβήτητο είναι επίσης ότι τουλάχιστον ορισμένες από αυτές τις τεχνολογίες άγνωστης προέλευσης προέρχονται από μη ανθρώπινη νοημοσύνη» τονίζει ο Καρλ Νιλ.

Στην επίσημη καταγγελία του ο Γκρας δηλώνει ότι έχει άμεση γνώση πως οι απόρρητες πληροφορίες που σχετίζονται με UAP αποκρύπτονται από το Κογκρέσο από άτομα της κοινότητας πληροφοριών για να εμποδίσουν σκόπιμα τη νόμιμη εποπτεία του προγράμματος UAP.

Τονίζει ότι τον Ιούλιο του 2021 είχε παράσχει εμπιστευτικά απόρρητες πληροφορίες στον Γενικό Επιθεωρητή Άμυνας του Υπουργείου Άμυνας σχετικά με την απόκρυψη πληροφοριών από το Κογκρεσο σχετικά με τα UAP. Πίστευε ότι η ταυτότητά του και το γεγονός ότι είχε καταθέσει, αποκαλύφθηκαν σε άτομα εντός του Υπουργείου Άμυνας και της Κοινότητας Πληροφοριών.

Ως αποτέλεσμα υπέστη μήνες αντιποίνων που σχετίζονται με αυτές τις αποκαλύψεις. Ζήτησε να αποσιωπηθούν οι λεπτομέρειες αυτών των αντιποίνων για να προστατευθεί η ακεραιότητα της εν εξελίξει έρευνας. Τον Ιούλιο του 2022 ο Γενικός Επιθεωρητής της Κοινότητας των Πληροφοριών έκρινε την καταγγελία του Γκρας «αξιόπιστη και επείγουσα».

Ο Τζόναθαν Γκρέι λέει από τη μεριά του: «Η ύπαρξη πολύπλοκων προγραμμάτων που περιλαμβάνουν τη συντονισμένη ανάκτηση και μελέτη εξωτικών υλικών, που χρονολογούνται από τις αρχές του 20ου αιώνα, δεν θα πρέπει πλέον να παραμένει μυστικό. Η πλειονότητα των ανακτηθέντων, ξένων εξωτικών υλικών έχει μια κοινότοπη εξήγηση και επίγεια προέλευση, αλλά όχι όλα. Όπως καταλαβαίνετε οποιοσδήποτε αριθμός μεγαλύτερος από το μηδέν σε αυτήν την κατηγορία αντιπροσωπεύει ένα αναμφισβήτητα σημαντικό στατιστικό ποσοστό».

Ο Μέλον, ο πρώην Αναπληρωτής Βοηθός Υπουργός Άμυνας για τις Πληροφορίες, λέει ότι μόλις τα μέλη του Κογκρέσου αποκτήσουν μεγαλύτερη επίγνωση των πληροφοριών θα είναι σε θέση να προσδιορίσουν γρήγορα την αλήθεια εάν έχουν τη θέληση να το κάνουν.

Απαραίτητη η μυστικότητα αλλά…

Ο Τζόναθαν Γκρέι τονίζει ότι η μυστικότητα ήταν απαραίτητη αλλά πρέπει να παραδεχθούμε κάποια στιγμή ότι έχουμε στα χέρια μας εξωγήινη τεχνολογια. «Αν και είναι ιδιαίτερα δύσκολο μπορεί να προκύψουν τεχνολογικές εξελίξεις μέσω ανακτημένων μη ανθρώπινων υλικών. Ένα προηγμένο έθνος μπορεί να τις χρησιμοποιήσει για τη διεξαγωγή ασύμμετρου πολέμου, επομένως, πρέπει να διατηρηθεί κάποια μυστικότητα. Ωστόσο, δεν είναι πλέον απαραίτητο να συνεχίσουμε να αρνούμαστε ότι αυτές οι προηγμένες τεχνολογίες που προέρχονται από μη ανθρώπινη νοημοσύνη υπάρχουν ή να αρνούμαστε ότι αυτές οι τεχνολογίες έχουν προσγειωθεί/συντριβεί και έπεσαν στα χέρια ανθρώπων».

«Είναι επικίνδυνος αυτός ο αγώνας εξοπλισμών ογδόντα χρόνων να συνεχιστεί με μυστικότητα. Αποτρέπει τον παγκόσμιο πληθυσμό να είναι προετοιμασμένος για ένα απροσδόκητο σενάριο επαφής με μη ανθρώπινη νοημοσύνη. Ελπίζω αυτή η αποκάλυψη να χρησιμεύσει ως οντολογικό σοκ κοινωνιολογικά και να παρέχει ένα γενικά ενωτικό ζήτημα για τα έθνη του κόσμου, ώστε να επαναξιολογήσουν τις προτεραιότητές τους» τονίζει ο Γκρας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που Αμερικανός αξιωματούχος μιλάει για εξωγήινο υλικό το οποίο έχουν στην κατοχή τους οι ΗΠΑ. Η περίπτωση του Γκαρς ξεχωρίζει γιατί ο πληροφοριοδότης χαρακτηρίζεται από πολλαπλές πηγές αξιόπιστος αλλά και για το γεγονός ότι οι καταγγελίες του συνοδεύτηκαν από πολύ σοβαρή δημοσιογραφική έρευνα.

ΠΗΓΗ-φώτος: janus.gr

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα