Σάββατο, 23/09/2023 | 00:56

Άλκης Καμπανός: Καταπέλτης η εισαγγελέας στη δίκη για τη δολοφονία

4016 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/06/2023, 10:35 πμ | 0 σχόλια

Ο Άλκης Καμπανός δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη και η ώρα της αλήθειας για τους κατηγορούμενους έχει φτάσει. Η εισαγγελέας στην πολύκροτη δίκη άρχισε την αγόρευσή της, σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα…

H εισαγγελέας στη δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου ξεκίνησε την αγόρευσή της και έδειξε το πλαίσιο που θα κινηθεί. Για την ίδια ο Άλκης Καμπανός ήταν το θύμα ενός οργανωμένου σχεδίου. Μιας «καταδρομικής» επιχείρησης με ανθρωποκτόνο δόλο, όπως ανέφερε, σε βάρος όλων των θυμάτων. Η εισαγγελέας αναφέρθηκε στους γονείς του αδικοχαμένου φοιτητή και στον Γολγοθά που θα ανεβαίνουν μια ζωή. Μίλησε και για τους κατηγορούμενους λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν δέχομαι ότι ήταν καλά παιδιά».

«Η επίθεση δεν ήταν τυχαία αλλά οργανωμένη και σχεδιασμένη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο με κοινό ανθρωποκτόνο δόλο σε βάρος όλων των θυμάτων», είπε η εισαγγελέας, Κυριακή Κλιάμπα, ξεκινώντας την αγόρευσή της στη δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, μετά από άγρια επίθεση με οπαδικά κίνητρα στη Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

Η αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης είναι ασφυκτικά γεμάτη ενώ τις θέσεις τους στο εδώλιο έχουν πάρει και οι δώδεκα κατηγορούμενοι, περιμένοντας την εισαγγελική πρόταση. «Επειδή θα ακούσετε πολλά και τα περισσότερα μάλλον δεν θα αρέσουν, παρακαλώ να μην με διακόψει κανείς για να κλείσει αναίμακτα ο ρόλος μου», είπε η εισαγγελέας χαρακτηρίζοντας την υπόθεση δύσκολη και ψυχοφθόρα. Πρόσθεσε ότι δεν χρειάζεται να είναι κανείς γονιός για να νιώσει τον πόνο που νιώθουν οι οικογένειες των θυμάτων.

«Μία οικογένεια όμως θα υποφέρει για μια ζωή. Οι οικογένειες εκ δεξιών περπατούν με ψηλά το κεφάλι, οι εξ αριστερών όμως (οι οικογένειες των κατηγορούμενων) μέσα τους ίσως έχουν συνειδητοποίησει ότι τα παιδιά τους είχαν χάσει τον δρόμο τους προ πολλού, ακολουθώντας αυτόν του μίσους», είπε και πρόσθεσε πως το δικαστήριο πρέπει να καταλήξει σε δίκαιη κρίση.

«Εμείς δεν δικάζουμε οικογένειες», είπε και τόνισε ότι δεν θα αναφερθεί καθόλου στις καταθέσεις των γονιών των κατηγορούμενων, μεταφέροντας ωστόσο τη φράση μίας μητέρας «περί μεγάλου και εντυπωσιακού δρεπανιού» και υπογράμμισε πως το «δρεπάνι που κάποτε θέριζε σιτάρι, τώρα θερίζει ζωές».

«Δεν μπορώ να δεχτώ ότι οι κατηγορούμενοι είναι καλά παιδιά. Τα καλά παιδιά δεν κυκλοφορούν με όπλα και δεν αφαιρούν ζωές», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι η επίθεση «δεν ήταν τυχαία αλλά οργανωμένη και σχεδιασμένη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Θα αντιληφθείτε τον κοινό ανθρωποκτόνο δόλο σε βάρος όλων των θυμάτων».

Στη συνέχεια της αγόρευσής της, η εισαγγελέας τόνισε ότι οι κατηγορούμενοι πήραν αυτήν την απόφαση «ορμώμενοι από τα πάθη, τον φανατισμό και το λυσσαλέο μίσος για την η αφαίρεση της ζωής των εχθρών τους, των αιώνιων».

«Κυκλοφορούσαν αρματωμένοι σε ένα σχέδιο εξόντωσης. Οι πέντε νέοι δεν είχαν τίποτα πάνω τους, γιατί απολάμβαναν τη ζωή. Είχαν μόνο ένα αναψυκτικό που ο Άλκης και ο φίλος του μοιράστηκαν για τελευταία φορά, αυτός ήταν ο εξοπλισμός τους», ανέφερε και υπογράμμισε πως ο Άλκης και οι φίλοι του αιφνιδιάστηκαν από την επίθεση.

«Φάνηκε από τις καταθέσεις τους ότι τελούσαν σε σοκ. Οι μόνοι που καταλάβαιναν τι γινόταν σε εκείνο το χάος ήταν οι κατηγορούμενοι που είχαν ειλημμένη απόφαση να σκοτώσουν και όχι απλά να φοβερίσουν» ανέφερε σύμφωνα με το voria.gr.

Η αγόρευση βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να είναι μαραθώνια. Η εισαγγελέας γνωστοποίησε στην αρχή ότι πιθανότατα θα συνεχίσει και στην επόμενη δικάσιμο. Κάλεσε δε τους παράγοντες της δίκης αλλά και το ακροατήριο να μην τη διακόψουν ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία «αναίμακτα», με δεδομένο, όπως ανέφερε, ότι θα ακουστούν πολλά και τα περισσότερα δεν θα αρέσουν.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα