Παρασκευή, 29/03/2024 | 01:31

400.000 ευρώ για ψυχική οδύνη στην οικογένεια του 14χρονου που δολοφονήθηκε από συμμαθητή του

5802 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 25/05/2023, 8:18 μμ | 0 σχόλια

Αποζημίωση 400.000 ευρώ για ψυχική οδύνη επιδικάστηκε στην οικογένεια του 14χρονου ο οποίος δολοφονήθηκε από συμμαθητή του.

Το άγριο έγκλημα είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο το 2016.

Το πρωτοφανές έγκλημα συνέβη το βράδυ της 11ης Ιουνίου 2016 στη Θεσσαλονίκη, «παγώνοντας» το πανελλήνιο. Οι δύο φίλοι και συμμαθητές επέστρεφαν στα σπίτια τους, ύστερα από παιχνίδι κοντά στο δημοτικό σχολείο της Γέφυρας.

Καθ’ οδόν, το θύμα φαίνεται πως έκανε κάποιο περιπαικτικό σχόλιο για την παλαιότητα του… τρακτέρ της οικογένειας του δράστη, γεγονός που προκάλεσε έκρηξη οργής του συμμαθητή του, όπως περιγράφεται στην απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης.

Προφασιζόμενος ότι πρέπει να πάει τουαλέτα, ο δράστης μπήκε στο αποθηκάκι του σπιτιού του, πήρε ένα μαχαίρι με λάμα 32,5 εκατοστών και το έκρυψε στο φτερό του αυτοκινήτου του πατέρα του. Αφού επιτέθηκε σωματικά στον 14χρονο, τον μαχαίρωσε δύο φορές, στον λαιμό και πίσω από το αφτί, ενώ, ταυτόχρονα τον στραγγάλισε.

Θεσσαλονίκη: Ο δολοφόνος συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό του θύματος
Στη συνέχεια, ο δράστης – που, σύμφωνα με την ίδια δικαστική απόφαση, είχε εκδηλώσει κατά το παρελθόν επιθετικές συμπεριφορές – επιχείρησε να καλύψει τα ίχνη του εγκλήματος, ενώ την επομένη το πρωί προσφέρθηκε να συμμετάσχει στις έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου συμμαθητή του!

Όταν εντοπίστηκε η σορός, έσφιξε ο «κλοιός» γύρω από τον ίδιο και τελικά ομολόγησε πως ήταν ο δράστης του εγκλήματος. Απολογούμενος σε ανακριτή είχε υποστηρίξει – μεταξύ άλλων – ότι δεχόταν «μπούλινγκ» από το θύμα και κάποια άλλα παιδιά της παρέας του, λόγω της οικονομικής κατάστασης της οικογένειάς του.

Την Πέμπτη, 25 Μαΐου 2023, σχεδόν εφτά χρόνια μετά, το Μονομελές Εφετείο Θεσσαλονίκης επιδίκασε χρηματική αποζημίωση ύψους 400.000 ευρώ για ψυχική οδύνη στην οικογένεια του 14χρονου. Το πρωτόδικο δικαστήριο (Μονομελές Πρωτοδικείο) είχε επιδικάσει το ποσό των 420.000 ευρώ.

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης είχε τιμωρηθεί τον Ιανουάριο του 2018, από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, με αναμορφωτικά μέτρα. Συγκεκριμένα αυτά αφορούσαν τον εγκλεισμό του στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου μέχρι την ενηλικίωσή του και την καθημερινή του παρακολούθηση από παιδοψυχίατρο.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ φωτό: αρχείου

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα