Παρασκευή, 26/04/2024 | 15:28

Όλγα Γεροβασίλη: 21 Μαΐου περνάμε από τον κυνισμό παντού, στη δικαιοσύνη παντού!

356 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/05/2023, 10:32 πμ | 0 σχόλια

Όλγα Γεροβασίλη: 21 Μαΐου περνάμε από τον κυνισμό παντού, στη δικαιοσύνη παντού!

Σημεία παρέμβασης της Όλγας Γεροβασίλη υποψήφιας Βουλευτή Άρτας με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στο Κontra channel και στους Φ. Κλαυδιανό, Κ. Πουλακίδα και Σ. Σουρμελίδη

Τα προεκλογικά σποτ αποτυπώνουν τη σχέση ενός πολιτικού χώρου με την κοινωνία, εάν υπάρχει!

Σχολιάζοντας την κριτική περί «μιζέριας» των προεκλογικών σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, η Ό. Γεροβασίλη σημείωσε ότι αυτό που κάποιοι ονομάζουν μιζέρια είναι απλώς η ζωή των πολλών. Όποιος έχει επαφή με την κοινωνία και την πραγματικότητα το αποτυπώνει. Όποιος πάλι δεν έχει ή δεν τον ενδιαφέρει να έχει, είτε αρκείται στο είδωλό του στον καθρέφτη είτε επιχειρεί να εξωραΐσει την κατάσταση, όπως ο κ. Μητσοτάκης.

Η εικόνα στην Άρτα είναι αποκαρδιωτική

Η υποψήφια βουλευτής Άρτας διαβεβαίωσε στη συνέχεια ότι στην περιοχή της η οποία βασίζεται στον πρωτογενή τομέα τα πράγματα είναι τόσο δύσκολα που δεν μπορούν να αποτυπωθούν σε κανένα προεκλογικό σποτ. Κυριαρχούν εικόνες εγκατάλειψης και ερήμωσης, αδυναμία ανταπόκρισης των μικρομεσαίων και του αγροτικού κόσμου στην έκρηξη ακρίβειας. Οι άνθρωποι νιώθουν φόβο και απόγνωση.

Η σημερινή κατάσταση της χώρας οφείλεται στις νεοφιλελεύθερες εμμονές Μητσοτάκη-ΝΔ και στις πολιτικές τους

Είναι πραγματικότητα οι εξωγενείς κρίσεις όπως η πανδημία και η ενεργειακή κρίση. Είναι όμως και πραγματικότητα ότι η χώρα μας χτύπησε πρωτιά σε αρνητικά ρεκόρ επί κυβέρνησης Μητσοτάκη (ενδεικτικά, ακριβότερη χώρα σε ενέργεια, ακρίβεια, χαμηλότερες οι αμοιβές των εργαζομένων, οι περισσότεροι νεκροί ανά εκ. πληθυσμού στην πανδημία πανευρωπαϊκά κ.λπ.). Οι νεοφιλελεύθερες εμμονές της ΝΔ καθόρισαν και την επιλογή συγκεκριμένων πολιτικών οι οποίες έφεραν τη χώρα και τους πολίτες σε αυτό το σημείο. π.χ. Η προτεραιότητά τους να ιδιωτικοποιήσουν το ΕΣΥ επικράτησε της πραγματικότητας και των αναγκών που γέννησε η πανδημία, με τα γνωστά αποτελέσματα. Εν ολίγοις, στρατηγική επιλογή της διακυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν η αναδιανομή του πλούτου υπέρ των λίγων. Εξού και δεν στηρίχθηκε το κοινωνικό κράτος, δεν στηρίχθηκε το ΕΣΥ, δεν στηρίχθηκε η πραγματική ζωή των ανθρώπων.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνει στον λαό

Η κ. Γεροβασίλη ανακοίνωσε πως αύριο θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία: «Αύξηση εισοδημάτων, μείωση ακρίβειας, ρύθμιση χρεών και ισχυρό, αποτελεσματικό κράτος με το βλέμμα στην κοινωνία. Αυτοί είναι οι άξονες πάνω στους οποίους κινείται η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και την καταθέτουμε στον ελληνικό λαό», τόνισε η υποψήφια βουλευτής Άρτας.

Οι φόροι εκτινάχθηκαν με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας

Η υποψήφια βουλευτής Άρτας θύμισε πτυχές της φορολογικής πολιτικής της απελθούσας κυβέρνησης:

– Η ΝΔ επέβαλε 4,5 δις επιπλέον φόρους την προηγούμενη χρονιά.

– Η πολιτική του κ. Μητσοτάκη ήταν να διευκολύνει τους πλούσιους και ισχυρούς κι όχι για τη μεσαία τάξη, λόγου χάρη, με την αφορολόγητη μεταβίβαση ακίνητης φορολογίας από ένα ζευγάρι στο παιδί τους για ποσά μέχρι και 1,6 εκατομμύρια ευρώ.

– Επί ΝΔ οι έμμεσοι φόροι εκτινάχθηκαν. Οι έμμεσοι φόροι πλήττουν τα χαμηλά και τα μεσαία στρώματα.

Ισχυρό και αποτελεσματικό κράτος ξανά

Η κ. Γεροβασίλη σταχυολόγησε τις αλλαγές που ξεκίνησαν στο κράτος από την κυβέρνηση Τσίπρα:

– Η υποδομή του ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ.

– Η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ.

– Η κρίση προϊσταμένων ξεκίνησε, και πάλι, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

– Απετράπησαν μειώσεις μισθών, συντάξεων και δώρων.

– Το γερασμένο δημόσιο στελεχώθηκε ξανά.

– Θωρακίστηκε η χώρα έτσι ώστε να ανταπεξέλθει σε οικονομικές αναταράξεις, εξού και τα 37 δις των γεμάτων ταμείων για πρώτη φορά.

– Το χρέος μειώθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και αυξήθηκε 40 δις επί ΝΔ.

– Δε θα πάψουμε ποτέ να διεκδικούμε τις γερμανικές αποζημιώσεις.

«Επί Μητσοτάκη σταμάτησαν μεγάλες μεταρρυθμίσεις που ξεκίνησαν επί των ημερών μας. Θα το πιάσουμε από εκεί που το αφήσαμε» συμπλήρωσε η Όλγα Γεροβασίλη.

Οι προοδευτικές δυνάμεις συγκλίνουν

«Η προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται στην κοινωνία και στις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου. Έχουμε διαφορές με το ΠΑΣΟΚ ωστόσο η ισχυροποίηση του κοινωνικού κράτους, η μη ιδιωτικοποίηση του νερού, τα εργασιακά δικαιώματα, η μείωση της ακρίβειας είναι σημεία σύγκλισης του προοδευτικού χώρου».

Οι ναζί στη φυλακή, όχι στη Βουλή

«Η θέση των ναζί είναι στη φυλακή κι όχι στο κοινοβούλιο. Ο στόχος των δημοκρατικών δυνάμεων ήταν και είναι κοινός», τόνισε η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σχολιάζοντας την απόφαση του Αρείου Πάγου για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη. «Χρειάστηκαν τρεις τροπολογίες για να ρυθμιστεί αυτό το θέμα, υπήρξαν παλινωδίες στο θέμα αυτό. Είμαστε αυτοί που έχουμε συγκρουστεί διαχρονικά με τους ναζί και την ακροδεξιά και όχι η ΝΔ που προσπαθούσε να δει αν την συμφέρει να υπάρχει ή να μην υπάρχει. Θυμίζω την αποστροφή για την “σοβαρή χρυσή αυγή”, τις κοινές πορείες για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Έχει σημασία τι θα συμβεί μετά γιατί υπήρξε κάτι σαν διαφήμιση της ακροδεξιάς και θα έχει ενδιαφέρον τι αποτελέσματα θα παράγει αυτή η αναταραχή που δημιουργήθηκε με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας», κατέληξε η κ. Γεροβασίλη.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα