Παρασκευή, 19/04/2024 | 19:39

Συνέλευση συντονισμού εργαζομένων- Ανέργων Πρέβεζας: Η υγεία του λαού στον Καιάδα

714 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/05/2023, 7:04 μμ | 0 σχόλια

 Η υγεία του λαού στον Καιάδα

Κατάρρευση της χειρουργικής κλινικής και είσοδος ΜΚΟ στο κέντρο ψυχικής υγείας

Κυριακή  28/5  στις 11 πμ  συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο 

Ο αγώνας ενάντια στη πολιτική υποχρηματοδότησης της δημόσιας υγείας που  πάει χέρι – χέρι με την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίησή της συνεχίζεται . 

 Η κατάρρευση της χειρουργικής κλινικής και είσοδο ΜΚΟ στη λειτουργία του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παίδων και Εφήβων στο Νεοχώρι Πρέβεζας αποτελεί συνέχεια του οράματος της κυβέρνησης της ΝΔ που αντί για την κάλυψη των αναγκών μας όλα αυτά τα χρόνια , προσπαθεί να πιάσει τα αιματηρά  πλεονάσματα του ευρωμνημονίου διαρκείας. Πατάει πάνω στη πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων συνεχίζοντας τη πολιτική  υποβάθμισης της δημόσιας υγείας. Η πολιτική διάλυσης οτιδήποτε δημόσιου και η υποταγή των πάντων στο κέρδος υποβαθμίζει  το νοσοκομείο, αλλά και τα κέντρα υγείας του νομού μας. Μετά τη πολιτική της «ατομικής ευθύνης», την ενίσχυση της ιδιωτικής υγείας (ακόμα και για μια συνταγή) , συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο σε βάρος της εργαζόμενης πλειοψηφίας και τη νεολαία. 

Το υπάρχον προσωπικό, ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό λειτουργεί και προσφέρει υπηρεσίες στα όρια της ψυχικής και σωματικής αντοχής. Η ελάχιστη χρηματοδότησή του από το κράτος δημιουργεί  τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του. Η κατάσταση είναι οριακή. Σήμερα απαιτείται  αγώνας για την αναβάθμισή του νοσοκομείου αλλά και των εγκαταλελειμμένων  κέντρων υγείας, ώστε να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής μας, αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών .

Πρέπει να σημάνει ξεσηκωμός  για ένα σύστημα υγείας, πραγματικά δημόσιο και δωρεάν και για υψηλού επιπέδου υπηρεσίες για όλους τους συνανθρώπους μας, χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς. Για χρηματοδότηση, προσλήψεις, μονιμοποίηση προσωπικού. Για άμεση επίταξη και εθνικοποίηση των ιδιωτικών μονάδων υγείας, χωρίς αποζημίωση με εργατικό-λαϊκό έλεγχο. Για γενναία χρηματοδότηση του ΕΣΥ σε ρήξη με τα δημοσιονομικά όρια της ΕΕ, των απαιτήσεων του χρέους, τους πολεμικούς εξοπλισμούς. 

Όχι στο νέο ΕΣΥ της κερδοφορίας, των ΣΔΙΤ, των δύο ταχυτήτων και της ανταποδοτικότητας. 

 Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο και τα αιτήματά του.

  1. Άμεση αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας της χειρουργικής κλινικής και όλων των τμημάτων που έχουν σοβαρό πρόβλημα στελέχωσης
  2. Να σταματήσει η ΜΚΟποίηση της Ψυχικής Υγείας στο Νομό μας
  3. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
  4. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στα επίπεδα προ κρίσης
  5. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
  6. Ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα
  7. Αναβάθμιση του νοσοκομείου κτιριακά και σε εξοπλισμό
  8. Ανέγερση νέου αποκλειστικά Δημόσιου Νοσοκομείου

 

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα