Παρασκευή, 29/03/2024 | 06:51

Σπύρος Κόκκαλης:Αν το συναίσθημα μετατραπεί σε ψήφο, τότε η έδρα θα είναι του ΠΑΣΟΚ

916 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/05/2023, 6:32 μμ | 0 σχόλια

Τον Σπύρο Κόκκαλη με την ιδιότητά του ως μέλος της νομαρχιακής επιτροπής Πρέβεζας του ΠΑΣΟΚ, φιλοξενήσαμε στο ΡΑΔΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑ και στην εκπομπή ΤΟΜΗ στην Ενημέρωση με τον Σπύρο Πλέουρα.

Για την ανοδική πορεία του ΠΑΣΟΚ στο νομό Πρέβεζας που θα συνεχιστεί και στις εθνικές εκλογές της 25ης του Ιούνη έκανε λόγο ο Σπύρος Κόκκαλης. Στην πρόβλεψή του για το αν χτυπά την έδρα του ΠΑΣΟΚ ζήτημα στο οποίο είχε σταθεί ξανά στην εκπομπή μας πριν τις εκλογές της 21ης Μαϊου και αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στο εκλογικό αποτέλεσμα, εξήγησε:  “Είναι γεγονός ότι ο κόσμος έδειχνε κατά που πάει. Και επειδή είμαστε στην Πιάτσα όπως χιλιάδες άνθρωποι, βλέπαμε ότι εδώ έρχεται… λαίλαπα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι μομφή αλλά ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ δεν… περπατάει.”

Κάνοντας σύγκριση ανάμεσα στις εθνικές εκλογές του 2019 και τις περισσότερες από 10 χιλιάδες ψήφους διαφορά που είχε ο δεύτερος ΣΥΡΙΖΑ από το τρίτο ΠΑΣΟΚ, τώρα που η διαφορά είναι στους 3623 τον ρωτήσαμε πόσο πιθανό βλέπει να πάρει την έδρα του ΠΑΣΟΚ και ο Σπύρος Κόκκαλης απάντησε:”Δεν είναι εύκολο, αλλά υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να συμβεί. Θα δημιουργηθεί παγκόσμιο ρεκόρ να υπάρξει ανατροπή στα ποσοστά της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσα σε ένα μήνα. Το 70% του ΣΥΡΙΖΑ είναι ΠΑΣΟΚ. Το 70% των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ είναι ΠΑΣΟΚ. το 70% των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ΠΑΣΟΚ. Άρα λοιπόν το ΠΑΣΟΚ ήταν εκεί. Σε κάποια στιγμή νομίζαμε ότι δεν ανήκαμε και στο Δημοκρατικό τόξο. Και ήταν στο Δημοκρατικό τόξο από επιθυμία του ΣΥΡΙΖΑ ο Καμένος. Είμασταν … Γερμανοτσολιάδες. Μου ταιριάζει εμένα ο χαρακτηρισμός Γερμανοτσολιάς από που κι ως που; Αγκαλιά τότε με τον Καμένο και όχι με το ΠΑΣΟΚ; Σκέφτεσαι που θα ήταν η δεξιά τώρα, αν τότε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αγκαλιάσει το ΠΑΣΟΚ; Το ΠΑΣΟΚ είναι κίνημα λαού, είναι κίνημα της κοινωνίας, θα πορευτεί στην κοινωνία. Το ΠΑΣΟΚ θα… περπατήσει είτε με τον έναν τρόπο είτε με τον άλλον. Η αριστερά υπάρχει και επιβάλλεται να υπάρχει στην Ελλάδα, αλλά αριστερά, όχι ναι μεν, αλλά… Εγώ εδώ δεν είμαι για να πω για τον ΣΥΡΙΖΑ, είμαι εδώ για να υποστηρίξω το ΠΑΣΟΚ. Το έκανα πριν 1,5 μήνα, θα το κάνω και τώρα. Η μομφή μου προς τη δεξιά είναι δεδομένη, τον ΣΥΡΙΖΑ θα τον αφήσω στην Ελεύθερη πτώση. Ούτε… Αλεξίπτωτο δεν τον σώζει. ”

Για το ζήτημα της αποχής και πόσο αυτή θα επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα ο Σπύρος Κόκκαλης τόνισε με νόημα: “Η Αποχή θα είναι ίδια για όλους. Έτσι πιστεύω, δεν είμαι δημοσκόπος. Ο “συντηρητικός” ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ που είναι ανάμεσα από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, θα πάει στο ΠΑΣΟΚ. Κι αν στην Πρέβεζα αυτό επιβάλλεται γιατί υπάρχει η έδρα που παίζεται, στη Λευκάδα ο ΠΑΣΟκτσής που ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ, γιατί να ψηφίσει; Δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Έχει βγει εκεί ο βουλευτής, πρέπει να φτιάξουμε το κόμμα μας. Εδώ είναι το κίνητρο γι’ αυτό συζητάμε πιο έντονα. Ο ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Πρέβεζας δεν έβαλε Υποψήφιο που θα πήγαινε ψήφους στο κόμμα του. Εμείς βάλαμε άνθρωπο που έφερε ψήφους. ”

Για τις τάσεις που αναπτύσσονται στο νομό Πρέβεζας ενόψει των εθνικών εκλογών της 25ης Ιουνίου, ο Σπύρος Κόκκαλης υπογράμμισε: “Εάν στο νομό Πρέβεζας συντεταγμένα υποστηρίξουμε το ΠΑΣΟΚ παίζεται η έδρα. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πρέβεζα, μάλλον ο βουλευτής του, δεν τραβάει. Άρα λοιπόν, αν μαζευτούμε γύρω από το ΠΑΣΟΚ, θα κερδίσουμε την έδρα. Οι του ΠΑΣΟΚ που ήταν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί να μην επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ; Δεν είδαν τίποτα από τον βουλευτή. Αν το συναίσθημα μετατραπεί σε ψήφο, τότε η έδρα θα είναι του ΠΑΣΟΚ.

Για το γεγονός ότι έγινε τρόπον τινά δεικτικός στο μειονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ, τον βουλευτή του όπως είπε, ξεκαθάρισε: “Δεν μπορώ να λέω άλλα και να πιστεύω άλλα. Είναι φίλος, γνωστός, αλλά σαν βουλευτής… δεν.”

Ακολουθεί το σχετικό ηχητικό απόσπασμα της εκπομπής.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα