Πέμπτη, 25/04/2024 | 12:22

Π.Ε. Πρέβεζας-ΝΔ: Τι σηματοδοτεί η αλλαγή βουλευτή για άλλες θέσεις-κλειδιά στο νομό;

768 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/05/2023, 9:45 πμ | 0 σχόλια

 

Οι εκλογές της 21ης Μαϊου ανήκουν στο παρελθόν και μπροστά μας έρχονται οι επαναληπτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου. Στο νομό Πρέβεζας οι πολίτες αποφάσισαν δια της ψήφου τους την αλλαγή βουλευτή, εκλέγοντας τον Σπύρο Κυριάκη. Οι νικητές το βράδυ μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων διασκέδασαν σε γνωστό κέντρο διασκέδασης της Πρέβεζας και καλά έκαναν. Δεν υπήρξε καμία πρόκληση και μάλιστα ακόμα και στα ποστ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης γνωστά στελέχη της ΝΔ φωτογραφιζόμενα με τον Σπύρο Κυριάκη δεν σχολίαζαν με σκοπό να προκαλέσουν τους “εσωκομματικούς” τους αντιπάλους. Μιλούσαν για τη νίκη της ΝΔ κ.α.

Πέρα από την ξεκάθαρη νίκη του Σπύρου Κυριάκη, η αλλαγή βουλευτή τι σηματοδοτεί για θέσεις-κλειδιά στο νομό Πρέβεζας; Από τη μία έχουμε ανθρώπους που ένθερμα στήριξαν με κάθε τρόπο την υποψηφιότητα του Σπύρου Κυριάκη και ήδη έχουν πάρει θέσεις-μάχης για τις εκλογές της αυτοδιοίκησης από την άλλη από τον χώρο της ΝΔ ήδη σε θέσεις της αυτοδιοίκησης υπάρχουν αιρετοί. Θα επιχειρηθεί να αλλάξουν αυτά τα πρόσωπα κι αν ναι, θα έχουμε στο εσωτερικό της ΝΔ μία μάχη ανάμεσα σε… “Βόρειους και Νότιους”; Θα γυρίσουμε 21 …ORIGINAL χρόνια πίσω ξέρετε στο 2002 τότε που η ΝΔ διεκδίκησε τη νομαρχία Πρέβεζας με δύο ψηφοδέλτια; Και ξέρετε από εκείνη τη διαδικασία πέρασαν πολλά χρόνια για να επουλωθούν οι εσωτερικές πληγές.

Αν η φράση του Σπύρου Κυριάκη: “Η αλλαγή που συντελέστηκε σήμερα πολιτικά στην Πρέβεζα θα συνεχιστεί και σε άλλους τομείς του κοινωνικού και πολιτικού της βίου” κατά την νικητήρια ομιλία του πάρει σάρκα και οστά, τότε εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς ότι θα έχουμε … αναταράξεις, χωρίς φυσικά να γνωρίζουμε τα αποτελέσματα, εκτός ενός. Το ένα βέβαο αποτέλεσμα είναι ότι με αυτή  τη στρατηγική ή την πολιτική τακτική αν θέλετε, ο Σπύρος Κυριάκης επιλέγει να έχει σταθερά απέναντί του συγκεκριμένα άτομα ως αντιπάλους και μάλιστα με μεγαλύτερη θέρμη και από τις δύο πλευρές.

Επαναλαμβάνω ότι άνθρωποι που έχουν στηρίξει με σθένος την υποψηφιότητα του Σπύρου Κυριάκη, έχουν πάρει θέσεις-μάχης στην τοπική αυτοδιοίκηση και ο νέος βουλευτής ασφαλώς θα αισθάνεται υποχρεωμένος απέναντί τους, οπότε αφενός οι Εθνικές εκλογές που πέρασαν συνδέονται με τις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα έρθουν και αφετέρου θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τους συσχετισμούς δυνάμεων που θα προκύψουν.

Κι ένα τελευταίο, ο σεβασμός στη δημοκρατία και τους θεσμούς, στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία και την έδωσε σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης δεν επιτρέπει τυφλές προκαταλήψεις σχετικά με την εκλογή του νέου βουλευτή. Ακόμα δεν ανέλαβε, 28 του μήνα αναλαμβάνει, φεύγει και επανέρχεται μετά την 25η του Ιούνη, από 26 του Ιούνη δηλαδή. Μαγκιά είναι να αναγνωρίζεις τον νικητή και αφού πάρει τη θέση του να τον κρίνεις αμερόληπτα κι αν τα κατάφερει του λες κι ένα μεγαλοπρεπέστατο μπράβο.

Το παραπάνω και τους τιμά αυτό, αιρετοί το αντελήφθησαν άμεσα και έδωσαν τα συγχαρητήριά τους στον νικητή…

Ευτυχώς… τέλειωσαν οι εκλογές να μπούμε σε κανονική διατροφή, αν και έχω βάσιμες υποψίες ότι… μεζεδάκια (δημοσιογραφικά, όχι στο… πιάτο) θα έχουμε.

Καλή συνέχεια σε όλους και σε όλες…

Σπύρος Πλέουρας

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα