Πέμπτη, 25/04/2024 | 07:12

Πρέβεζα-Εργατική Πρωτομαγιά: Οι αγώνες των εργατών όλου του κόσμου θα νικήσουν

397 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/05/2023, 7:14 μμ | 0 σχόλια

Οι αγώνες των εργατών όλου του κόσμου θα νικήσουν

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΝΤ ΑΔΕΔΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ, O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ Ν.ΠΡΕΒΕΖΑΣ , O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ N. ΠΡΕΒΕΖΑΣ ,TO ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ, ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ , ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ , Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ, ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ-ΟΑΕΕ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ, Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΚΑΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ χαιρετίζουν τόσο τη συναυλία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στις 30 Απρίλη για ΝΕΡΟ-ΕΝΕΡΓΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ όσο και την μαζική απεργιακή Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση.


Στη συναυλία διαμαρτυρίας ο Βενετικίδης Θεόδωρος, γραμματέας στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πρέβεζας και μέλος της Ε.Γ. του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Πρέβεζας είπε μεταξύ άλλων ότι : «όσοι μας κυβέρνησαν και μας κυβερνάνε μέχρι τώρα και όσοι θέλουν να μας κυβερνήσουν μαζί με την ΕΕ, έχουν βάλει το νερό στον στόχο τους, δηλαδή θέλουν να βγάλουν ακόμα περισσότερα κέρδη είτε ως κράτος είτε ως επιχειρήσεις… είναι αυτή η πολιτική της απελευθέρωσης και της ιδιωτικοποίησης που εφαρμόστηκε και στους σιδηρόδρομους και οδήγησε στην τραγωδία στα Τέμπη… κι ότι η Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες να αξιοποιήσει όλες τις εγχώριες μορφές ενέργειας, τον λιγνίτη, τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κ.α… και εν έτη 2023 θα έπρεπε να έχουμε πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και να μην πεθαίνουμε στο δρόμο αβοήθητοι».
Στην απεργιακή Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν οι: Πανούσης Τηλέμαχος, γραμματέας στο Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Πρέβεζας, ο Σιούτης Σπύρος, Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας και ο Φιλιππούσης Μαθιός, Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πρέβεζας.
Στην κεντρική ομιλία ο Μισηρλής Γιώργος, Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Πρέβεζας και Πρόεδρος της Ε.Γ. του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ τόνισε ότι : « οι αγώνες των εργατών όλου του κόσμου μπορούν να νικήσουν κι ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να σπάσουν τα δεσμά της εκμετάλλευσης, ως τη νίκη. Γιατί το 2023 υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με μειωμένο ωράριο και περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Για μισθούς, συντάξεις και σύστημα Υγείας που να ανταποκρίνονται στο ύψος των αναγκών των εργαζομένων. Ο λαός δεν έχει τίποτα να κερδίσει, περιμένοντας καλύτερες μέρες από τα αφηγήματα και τα ψέματα που με ευκολία ακούμε και διαβάζουμε καθημερινά τις τελευταίες μέρες. Η σημερινή αρνητική κατάσταση δεν αλλάζει βάζοντας ξανά πλάτη, κάνοντας νέες θυσίες και καταπίνοντας τα νέα παραμύθια τους. Οι λύσεις έρχονται από την οργανωμένη δράση και κανένας υποσχόμενος κυβερνητικός Μεσσίας δεν μπορεί να δώσει λύση στα καθημερινά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε εργατική – λαϊκή οικογένεια».
Στη συνέχεια υπήρξε πορεία στους δρόμους της πόλης και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Κάππα.

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα