Πέμπτη, 28/03/2024 | 23:41

Ντιμπέιτ: Δεν έγινε δεκτό το αίτημα των δημοσιογράφων για ελεύθερη ερώτηση

321 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/05/2023, 2:29 μμ | 0 σχόλια

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή του debate των πολιτικών αρχηγών στις 10 Μαΐου με τα κόμματα να καταλήγουν σε συμφωνία η τηλεμαχία να γίνει όπως και οι προηγούμενες, ενώ δεν θα δοθεί η δυνατότητα στους δημοσιογράφους να κάνουν ελεύθερη ερώτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξε διαφωνία ανάμεσα στους εκπροσώπους των κομμάτων για τη σειρά των απαντήσεων των πολιτικών αρχηγών, τελικά όμως κατέληξαν σε συμφωνία.

Δεν θα έχουν οι δημοσιογράφοι τη δυνατότητα για ελεύθερη ερώτηση

Από όσα έχουν γίνει γνωστά το πλαίσιο διεξαγωγής του debate θα είναι σκληρό, καθώς οι δημοσιογράφοι δεν θα έχουν το δικαίωμα για ελεύθερη ερώτηση στους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ η διαδικασία θα είναι ίδια με τις προηγούμενες φορές. Σημειώνεται πάντως ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ελεύθερη ανάπτυξη στο τέλος, δηλαδή να κάνουν μία καταληκτική τοποθέτηση και θα έχουν στη διάθεσή τους 3 λεπτά
Μία από τις ελάχιστες διαφοροποιήσεις θα είναι η 6η ενότητα, στην οποία συμφωνήθηκε να αφορά θέματα για τη νέα γενιά.

Εκλογές 2023: Πώς θα διεξαχθεί το debate των πολιτικών αρχηγών

Η τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών θα διεξαχθεί την Τετάρτη 10 Μαΐου στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή στις 9 το βράδυ και θα η διάρκειά της θα είναι τρεις ώρες.

Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν για το format του debate, για τη σειρά των απαντήσεων από τους πολιτικούς αρχηγούς, μετά την πρώτη ερώτηση θα απαντήσει πρώτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας, μετά ο Νίκος Ανδρουλάκης και κ.ο.κ.. Στη δεύτερη ερώτηση θα απαντήσει πρώτος ο Αλέξης Τσίπρας, θα ακολουθήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης, οι υπόλοιποι αρχηγοί και τελευταίος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ουσιαστικά θα γίνει ροτέισον σε ερωτήσεις-απαντήσεις.

Οι θεματικές ενότητες του debate θα είναι οι εξής

1) Οικονομία, ανάπτυξη, απασχόληση
2) Εξωτερική πολιτική και Άμυνα
3) Κράτος, θεσμοί, διαφάνεια
4) Υγεία, Παιδεία και κοινωνικό κράτος
5) Περιβάλλον και Ενέργεια
6) Νέα γενιά

Και καταληκτική τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών. Ο καθένας θα έχει 3 λεπτά στη διάθεσή του.

Συντονιστής του debate θα είναι ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιώργος Κουβαράς και θα συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι -με αλφαβητική σειρά-:

Μάρα Ζαχαρέα (Star),
Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ),
Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1),
Αντώνης Σρόιτερ (Alpha),
Παναγιώτης Στάθης (Open),
Ράνια Τζίμα (Mega)

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα