Παρασκευή, 19/04/2024 | 06:36

Κώστας Μπάρκας: Θα είναι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ και στο νομό Πρέβεζας και στη χώρα!

394 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/05/2023, 7:36 μμ | 0 σχόλια

 

Μετά τον Γραμματέα της νομαρχιακής επιτροπής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Βησσάρη Μίχα, στο ΡΑΔΙΟ Πρέβεζα και την εκπομπή “ΤΟΜΗ στην Ενημέρωση” με τον Σπύρο Πλέουρα, φιλοξενήσαμε τον πρώην βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προοδευτική συμμαχία στο νομό Πρέβεζας, Κώστα Μπάρκα.

Σε ότι αφορά το κλίμα στο νομό Πρέβεζας για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Μπάρκας είπε με νόημα: “Το κλίμα στο νομό Πρέβεζας είναι πάρα πολύ θετικό. Αυτό που προκύπτει ως εικόνα είναι ότι ο κόσμος μας άκουσε όλο αυτό το διάστημα που είχαμε την προεκλογική μας εκστρατεία. Περίμενε να ακούσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, το συμβόλαιο αλλαγής όπως εμείς έχουμε ονομάσει. Είναι ένα πρόγραμμα κοστολογημένο, ένα πρόγραμμα που αφορά την μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Μας άκουσε, μας ρώτησε, απαντήσαμε, κάναμε παρεμβάσεις, συζητήσεις και ομιλίες σε όλο τον νομό. Ήταν μεγάλη και ουσιαστική η παρουσία του κόσμου στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα που κι εκεί ήταν ένα θετικό κλίμα με μαζική συμμετοχή του κόσμου. Η εικόνα που εγώ έχω είναι ότι ήταν μεγαλύτερη η συγκέντρωση σε σχέση με το 2019 και κλείνουμε την προεκλογική περίοδο με θετικό πρόσημο. Θεωρώ ότι ο κόσμος θα στηρίξει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική συμμαχία. Θα είναι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ και στο νομό Πρέβεζας και στη χώρα, για να έχουμε την προϋπόθεση σχηματισμού κυβέρνησης προοδευτικών δυνάμεων.”

Ποια διαφορά βλέπει στην προεκλογική περίοδο που διανύουμε σε σύγκριση με την προεκλογική περίοδο του 2019 στο νομό Πρέβεζας ήταν η ερώτησή μας και απάντησε: “Η ουσιαστική διαφορά  είναι ότι το 2019 ήμασταν κυβέρνηση, τότε ήμουν υφυπουργός εργασίας εκείνη την προεκλογική περίοδο και κουβαλούσαμε τη φθορά που έχει μία κυβέρνηση. Υπήρχε το ΑΝΤΙ-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, πάρα πολύ έντονο, μας κατηγορούσαν για τα πάντα. Γενικώς υπήρχε ένα σύστημα το οποίο έδινε τη δυνατότητα μεγαλύτερης παρέμβασης αλλού ή τέλος πάντων έκρυβε τα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ και αναδείκνυε τα επιχειρήματα της ΝΔ. Τώρα, υπάρχει μία αντίστροφη λογική, η ΝΔ είναι κυβέρνηση με πολλά προβλήματα που έχει δημιουργήσει στην Ελληνική κοινωνία. Θεωρώ ότι από τον Κυρικάο Μητσοτάκη έχει φύγει αυτό το προσωπείο ότι είναι ο άνθρωπος, ο τεχνοκράτης που μπορεί να σώσει τα πάντα. Το επιτελικό κράτος έχει καταρρεύσει, ο κόσμος πλέον το ακούει ως αστείο. Υπάρχει η διαφορά των 400 και πλέον χιλιάδων νέων ανθρώπων, οι οποίοι έχουν πρώτη φορά το δικαίωμα της ψήφου σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση και νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό. Θεωρώ ότι το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, έχει αλλάξει τη ροή της συζήτησης, κατέρρευσε η εικόνα ότι η ΝΔ τα έκανε όλα σωστά που είχαμε το προηγούμενο διάστημα και πλέον ο κόσμος καταλαβαίνει ότι δεν έκανε τίποτα σωστά. Και στη διαχείριση της πανδημίας και στα θέματα υγείας και στα θέματα παιδείας και στην καθημερινότητα του πολίτη.

Ακολουθεί το ηχητικό απόσπασμα της εκπομπής

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα