Πέμπτη, 28/03/2024 | 13:52

Θανάσης Καββαδάς: 38 μόνιμες προσλήψεις στο ‘Βοήθεια στο Σπίτι’

260 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/05/2023, 6:48 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «38 μόνιμες προσλήψεις στο ‘Βοήθεια στο Σπίτι’ – Μόνιμοι διορισμοί για όλους τους εργαζόμενους σε Λευκάδα και Μεγανήσι»

 

38 εργαζόμενοι προσλήφθηκαν ως μόνιμοι για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στους Δήμους Λευκάδας και Μεγανησίου. Πρόκειται για το σύνολο των ατόμων που επί χρόνια εξυπηρετούσαν το πρόγραμμα με συμβάσεις που διαρκώς ανανεώνονταν, αλλά και επιπλέον άτομα που πλέον καταλαμβάνουν μόνιμες θέσεις εργασίας στους δύο δήμους του νομού. 

Σχετικά με το θέμα ο υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, δήλωσε:

«Το Φθινόπωρο του 2022 είχα 3 διαδοχικές συναντήσεις με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, ώστε να εξασφαλιστεί η μόνιμη πρόσληψη όλων των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι». Τόνισα ότι εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες εκατοντάδων ωφελουμένων στο νομό μας και επεσήμανα ότι η απρόσκοπτη συνέχεια του «Βοήθεια στο Σπίτι» ήταν απαραίτητη για τη στήριξη των συνανθρώπων μας που χρήζουν βοήθειας.

Μάλιστα, ζήτησα από τον Υπουργό να δεχθεί τους εκπροσώπους των εργαζομένων προκειμένου να συζητήσει μαζί τους τις λύσεις που οι ίδιοι πρότειναν για να αρθεί το αδιέξοδο. Είχαν προηγηθεί επανειλημμένες συναντήσεις μου τόσο με τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι» Λευκάδας, μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού οργάνου, κ. Γιάννη Αθανασίου, καθώς και με εργαζόμενους και εργαζόμενες του προγράμματος. 

Έτσι, άνοιξε ένας δίαυλος επικοινωνίας με τους εργαζόμενους αφού πράγματι, λίγες ημέρες μετά το αίτημά μου ο κ. Βορίδης συναντήθηκε μαζί τους, άκουσε τις προτάσεις και εξέτασε τις πιθανές λύσεις. Τον Ιανουάριο του 2023, το Υπουργείο, με τροπολογία, έδωσε λύση στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις μισές περίπου προκηρυχθείσες θέσεις, με αποτέλεσμα όσοι εργάζονταν ήδη στο «Βοήθεια στο Σπίτι» να προχωρήσουν σε μόνιμες προσλήψεις. Συνολικά, προσλήφθηκαν μόνιμα 2.909 εργαζόμενοι, μεταξύ αυτών 35 άτομα στο Δήμο Λευκάδας και 3 άτομα στο Δήμο Μεγανησίου. 

Για μια ακόμη φορά, αποδείξαμε ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες είναι πρώτη προτεραιότητά μας, ότι και μπορούμε και θέλουμε να ενισχύουμε διαρκώς τις κοινωνικές δομές. Έτσι θα συνεχίσουμε και την επόμενη τετραετία, Σταθερά, Τολμηρά, Μπροστά, με Αλήθεια και Έργο για τη Λευκάδα.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα