Πέμπτη, 25/04/2024 | 12:53

Θανάσης Καββαδάς: Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, δεν ιδιωτικοποιείται, δεν πωλείται»

308 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/05/2023, 9:07 πμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «Φτάνουν πια τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ: 

Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, δεν ιδιωτικοποιείται, δεν πωλείται» – 

Επίσκεψη του υποψήφιου Βουλευτή ΝΔ σε Κάλαμο και Καστό

 

Στον Κάλαμο και τον Καστό βρέθηκε το πρωί της Κυριακής ο υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, όπου συναντήθηκε με δεκάδες κατοίκους αλλά και με τους Αντιδημάρχους Καλάμου, κ.Παναγιώτη Γιαννιώτη, και Καστού, κ. Χαράλαμπο Γιαννούτσο, και τους τοπικούς Προέδρους Καλάμου, κ.Γιώτα Γραψοπούλου, και Καστού, κ.Παναγιώτη Γιαννούτσο.

Ο κ. Καββαδάς άκουσε τα προβλήματα και τις ανάγκες των πολιτών, ενώ απάντησε στις ανησυχίες των κατοίκων του Καλάμου περί ιδιωτικοποίησης του νερού στην πηγή της Παναγιάς, στον οικισμό της Επισκοπής, ξεκαθαρίζοντας σε όλους τους τόνους ότι, σε αντίθεση με τα ψέματα που διασπείρονται από το ΣΥΡΙΖΑ για ψηφοθηρικούς λόγους, δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σχέδιο. 

 

«Κατηγορηματικά τονίζω, για μια ακόμη φορά, ότι το νερό του Καλάμου είναι δημόσιο, κοινωνικό αγαθό, δεν πωλείται, δεν ιδιωτικοποιείται – και αυτό αναφέρεται ρητά και στο μνημόνιο συνεργασίας για τις εργασίες ανάπλασης που θα γίνουν στις πηγές», επεσήμανε ο κ. Καββαδάς και συμπλήρωσε: «Όλα τα άλλα είναι ψέματα και κινδυνολογία του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επειδή βλέπει ότι οι πολίτες τού έχουν γυρίσει την πλάτη, προσπαθεί να τους παραπλανήσει». 

Στη συνέχεια, ο κ. Καββαδάς αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε για τη βελτίωση των αγροτικών δρόμων, τις χρηματοδοτήσεις για αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες και στη μεγάλη προσπάθεια που έγινε για τη λειτουργία του ιατρείου στον Κάλαμο, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με τον αγροτικό ιατρό. Σε ό,τι αφορά το αίτημα που του μετέφεραν οι κάτοικοι του Καστού για αγροτικό ιατρό, και παρά το γεγονός ότι ο Καστός ανήκει στο Κέντρο Υγείας Μύτικα, ο κ.Καββαδάς επικοινώνησε με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, κ.Γιάννη Καρβέλη, και εξασφάλισε ότι σύντομα το νησί θα εξυπηρετείται και πάλι από γιατρό, όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος. 

Αναφέρθηκε επίσης στη ζώνη ιχθυοκαλλιέργειας της ΠΟΑΥ Εχινάδων, και στις παρεμβάσεις που έκανε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, που είχαν ως αποτέλεσμα να μην επεκταθεί η ζώνη στα δυο νησιά, αφήνοντας ελεύθερο το θαλάσσιο χώρο για την ανάπτυξη του τουρισμού και της αλιείας.

Καταλήγοντας ο κ.Καββαδάς ανέφερε:

 «Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έδωσε βάρος στα μικρά και απομακρυσμένα νησιά, με ειδικές πολιτικές για τη νησιωτικότητα. Για τη νέα τετραετία βάζουμε στόχο:

  • Την ανακατασκευή των λιμανιών Καλάμου, Καστού και Επισκοπής και τη βελτίωση της διασύνδεσης των νησιών.
  • Τη βελτίωση των υπηρεσιών για την υγεία και την παιδεία στα νησιά αυτά.
  • Ένα νέο αναπτυξιακό σχέδιο που περιλαμβάνει φορολογικά κίνητρα και ενίσχυση της ζωής για τα πολύ μικρά νησιά.

Συνεχίζουμε, Σταθερά, Τολμηρά, Μπροστά, με Αλήθεια και Έργο για τη Λευκάδα!»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα