Τετάρτη, 24/04/2024 | 07:32

Επίσκεψη του Θανάση Καββαδά στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας

333 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/05/2023, 5:22 μμ | 0 σχόλια

 

Επίσκεψη του υποψήφιου Βουλευτή ΝΔ Λευκάδας Θανάση Καββαδά στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας – «Στόχος μας να έχουμε ένα πρότυπο Νοσοκομείο που θα προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στα νησιά και τις γύρω περιοχές» 

 

Το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας επισκέφθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, το πρωί της Πέμπτης, όπου συναντήθηκε με το Διοικητή, κ. Ιωάννη Μπάκαβο, επισκέφθηκε τις κλινικές και συζήτησε με το προσωπικό, ασθενείς και συνοδούς. 

Ο κ.Καββαδάς ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για την ανεκτίμητη συνεισφορά τους κατά τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, αλλά και για τις υπηρεσίες που προσφέρουν καθημερινά στους πολίτες. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για όσα έγιναν για τη στελέχωση και τον εξοπλισμό του Νοσοκομείου τα τελευταία χρόνια, τόνισε όμως ότι στόχος παραμένει το ΓΝ Λευκάδας να γίνει πρότυπο νοσοκομείο και να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες, εξειδικευμένες εξετάσεις και ιατρικές πράξεις στα νησιά και όλες τις γύρω περιοχές. 

«Το Νοσοκομείο μας λειτουργεί πλέον με 44 γιατρούς, με περισσότερες ειδικότητες από ποτέ, προσλήφθηκαν 135 άτομα νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, ο προϋπολογισμός υπερδιπλασιάστηκε από το 2018 ξεπερνώντας τα 6.000.000 ευρώ, ενισχύθηκε με νέο, σύγχρονο εξοπλισμό, όπως τα 15 μηχανήματα αιμοκάθαρσης, και με παθολογοανατομικό εργαστήριο, εντάχθηκε στην κατηγορία Α’ άγονων περιοχών», είπε ο κ.Καββαδάς, προσθέτοντας ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν 30 ακόμα μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ και θα έρθει επιπλέον εξοπλισμός αξίας άνω των 230.000 €, που θα καλύψει ανάγκες σε πολλά τμήματα του Νοσοκομείου.

Αναγνώρισε ωστόσο ότι υπάρχουν χρόνια προβλήματα που χρειάζονται λύσεις, όπως η χαμηλή ζήτηση για την πλήρωση θέσεων ιατρών, που έχει ως αποτέλεσμα να βγαίνουν άγονες πολλές προκηρύξεις, και δεσμεύθηκε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την περαιτέρω αύξηση του ιατρικού προσωπικού. 

Τόνισε ότι η δημόσια υγεία είναι πρώτη προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, και αποδεικνύεται από την αύξηση των δαπανών κατά 37% σε σχέση με το 2019, την πρόσληψη 7.000 εργαζομένων στην υγεία, τη διενέργεια προληπτικών εξετάσεων συνολικού κόστους 250.000.000 ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος «Σπύρος Δοξιάδης», αλλά και τα 1,5 δις ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης που θα κατευθυνθούν στην ανακαίνιση 80 νοσοκομείων και 156 κέντρων υγείας, μεταξύ αυτών και το Κέντρο Υγείας Βασιλικής. 

«Δέσμευσή μας για τα επόμενα 4 χρόνια είναι η περαιτέρω αύξηση του νοσηλευτικού προσωπικού κατά 10.000 εργαζόμενους, ώστε να φτάσουμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο με 2,2 νοσηλευτές ανά κλίνη, επιπλέον αύξηση των δαπανών για την υγεία, μείωση του χρόνου αναμονής για εξετάσεις και επεμβάσεις και πολλά άλλα», ανέφερε ο κ. Καββαδάς, και συμπλήρωσε: «Αυτή είναι η απάντησή μας σε όσους λένε ότι δήθεν η Νέα Δημοκρατία δεν θέλει τη δημόσια, δωρεάν υγεία: απάντηση με πράξεις, με έργο, με αποτέλεσμα».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα