Παρασκευή, 26/04/2024 | 18:19

Εγκρίσεις για έργα άνω των 6 εκ. ευρώ στην Π.Ε. Πρέβεζας από την Ο.Ε. της Περιφέρειας Ηπείρου

2791 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/05/2023, 2:09 μμ | 0 σχόλια

Ένα «πακέτο» έργων για την Π.Ε. Πρέβεζας, των οποίων ο συνολικός προϋπολογισμός ξεπερνά τα 6 εκ. ευρώ,  περιλαμβάνονται στις σημερινές αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία συνεδρίασε με την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη. 

Πρόκειται για τρία μεγάλα, όπως το δίκτυο ποδηλατοδρόμων (Ιόνια Διαδρομή), η  κατασκευή κόμβων σε Λούρο- Γοργόμυλο και η  αντικατάσταση αγωγού ύδρευσης στη περιοχή Νικόπολης, αλλά και  μικρότερα, όπως η απομάκρυνση του αμιάντου από κτίσματα του πρώην στρατοπέδου Δούκα και η καταπολέμηση του δάκου στα ελαιόδεντρα.

 

Αναλυτικά:

 

  • Αναδείχτηκε  προσωρινός ανάδοχος για την  «Κατασκευή κύριας διαδρομής δικτύου ποδηλατοδρόμων Π.Ε. Πρέβεζας (Ιόνια Διαδρομή)», προϋπολογισμού € 3.661.904,95.  Ανάδοχος:  SABO A.E.
  • Εγκρίθηκε η διαδικασία για τη δημοπράτηση των έργων:
  • «Κατασκευή κόμβων στην διασταύρωση της επαρχιακής οδού 8 (Λούρος – Πολυστάφυλο) και στο Γοργόμυλο ΠΕ Πρέβεζας» προϋπολογισμού 1.380.000 ευρώ. 
  • «Άμεση αποκατάσταση αγωγού ύδρευσης Λευκάδας στην περιοχή παράκαμψης Νικόπολης», προϋπολογισμού € 998.515,80 (έργο που είναι απαραίτητο για να συνεχιστεί το μεγάλο οδικό έργο της παράκαμψης)
  • Αναδείχτηκε οριστικός ανάδοχος για το έργο: «Απομάκρυνση αμιάντου των κτισμάτων του πρώην στρατοπέδου Δούκα στην Πρέβεζα», προϋπολογισμού € 100.000. Ανάδοχος: POLYECO A.E.

 

Δημοπρατείται  το έργο αποκατάστασης του Ιμαρέτ Άρτας

 

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου: «Αποκατάσταση του Οθωμανικού Τεμένους Ιμαρέτ Άρτας και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του». Πρόκειται για το βασικό υποέργο με προϋπολογισμό 1.110.000 ευρώ και το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης. 

 

Από την Ο.Ε. αναδείχθηκε ο ανάδοχος του έργου της Π.Ε. Άρτας: «Συντήρηση – βελτίωση επαρχιακής οδού 4 (τμήμα Γραμμενίτσας έως Κορφοβούνι)», προϋπολογισμού € 60.000. Ανάδοχος: Ευάγγελος Φελέκης. 

 

Έργα ύδρευσης στην Π.Ε. Ιωαννίνων   

 

Αποφάσεις για δύο έργα ύδρευσης στην Π.Ε. Ιωαννίνων έλαβε σήμερα η Ο. Ε. 

 

Συγκεκριμένα:

  • για το έργο  «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Αγ. Παρασκευής Κόνιτσας», προϋπολογισμού € 1.010.483,87 χωρίς Φ.Π.Α.. ανέδειξε ως προσωρινό ανάδοχο την εργοληπτική εταιρία: «ΚΟΥΓΚΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.»
  • για το έργο: «Επείγουσες εργασίες κατασκευής δεξαμενής υδροδότησης Βαθυπέδου», με προϋπολογισμό 55.000 ευρώ ενέκρινε τη διαδικασία ανάθεσής του.

         

Δημοπράτηση Βιολογικού και βελτίωσης 

επ. οδού προς Πάπιγκο Ζαγορίου

 

 

Δύο έργα με αναφορά στο Πάπιγκο Ζαγορίου προωθούνται προς υλοποίηση με σημερινές αποφάσεις που έλαβε για τη δημοπράτησή τους η Οικονομική Επιτροπή. 

 

 Το πρώτο αφορά τα  «Έργα προσαγωγής – επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Μικρού Παπίγκου Ζαγορίου», προϋπολογισμού 837.702,00 € χωρίς Φ.Π.Α.  

 

Το δεύτερο  είναι για «Άμεσες εργασίες βελτίωσης βατότητας της επαρχιακής οδού Αρίστη – Πάπιγκο», προϋπολογισμού € 250.000. 

 

 Κέντρο Συλλογής  Απορριμμάτων

 Ιχθυοκαλλιέργειας στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας

 

Την διενέργεια διαγωνισμού ενέκρινε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου για την προμήθεια «Εξοπλισμού Κέντρου Συλλογής και Διαχείρισης Απορριμμάτων Ιχθυοκαλλιέργειας» που θα λειτουργήσει στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας. 

 

Το συγκεκριμένο Κέντρο θα συλλέγει τα πλαστικά απορρίμματα, καθώς και τα ζωικά απόβλητα από τις Ιχθυοκαλλιέργειες, τα οποία και θα διαχειρίζεται είτε προς ανακύκλωση (τα πλαστικά), είτε προς αποτέφρωση (τα ζωικά) προκειμένου να μειωθεί η περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής που λειτουργούν οι ιχθυοκαλλιέργειες. 

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε € 197.000 και χρηματοδοτείται από το Interreg V-A «Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020»

 

  • Από την Ο.Ε. αναδείχτηκε σήμερα και ο ανάδοχος (ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.) του έργου: «Άμεση αποκατάσταση περιοχής Ράγιου Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού € 74.400

 

Άλλα έργα:

 

Η Ο.Ε. αποφάσισε επίσης σήμερα  τη δημοπράτηση των έργων:

 

  • «Αποκατάσταση υποδομών κοινόχρηστων χώρων οικισμού Ελληνικού Δήμου Βορείων Τζουμέρκων» προϋπολογισμού 125.000,00 €. 
  •  «Ασφαλτόστρωση τμήματος συνδετήριας οδού του οικισμού Δολιανών Ιωαννίνων με την Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης»,  προϋπολογισμού € 108.000,
  •  «Αποκατάσταση υποδομών κοινόχρηστων χώρων συνοικισμού Χριστών Τ.Κ. Πραμάντων Δήμου Βορείων Τζουμέρκων», προϋπολογισμού € 40.000.

 

 Τέλος ενέκρινε τα πρακτικά του διαγωνισμού   για την ανάδειξη  εργολάβων για τον από εδάφους ψεκασμό ελαιοδέντρων στα πλαίσια του προγράμματος συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς έτους 2023, στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, προϋπολογισμού 93.656,66 €. 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα