Παρασκευή, 29/03/2024 | 02:32

Δήμος Ιωαννιτών: Επιμόρφωση στα σχολεία για την διαχείριση της πολιτισμικής ετερότητας

1234 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/05/2023, 10:38 πμ | 0 σχόλια

Το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του ΟΚΠΑΠΑ, σε συνεργασία με το πρόγραμμα  «Υποστηρικτικές παρεμβάσεις σε κοινότητες Ρομά για την ενίσχυση της πρόσβασης και μείωση της εγκατάλειψης της εκπαίδευσης από παιδιά και εφήβους» του ΕΚΠΑ και το  Εργαστήριο Μελετών Απόδημου Ελληνισμού και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ολοκλήρωσαν την ενδοσχολική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών του 1ου ΔΣ Περάματος σε θέματα διαχείρισης της πολιτισμικής ετερότητας στο σχολικό πλαίσιο. 

Στόχος της επιμόρφωσης ήταν η υποστήριξη, ενίσχυση και ανατροφοδότηση της εκπαιδευτικής κοινότητας σε θέματα μαθητών με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο δίνοντας έμφαση στη διαχείριση των ανισοτήτων και διακρίσεων στην εκπαίδευση.

Ο Δήμος Ιωαννιτών ευχαριστεί θερμά τον κ. Θεμιστοκλή Γκόγκα Αναπληρωτή Καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και την κ. Αναστασία Γκότοβου Επίκουρη Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης  του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την πολύτιμη συμβολή τους στην υλοποίηση της  επιμόρφωσης. 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα