Τρίτη, 23/04/2024 | 23:46

Ανδρέας Κτενάς: Με νέους κόμβους & νησίδες σε Καλλιγόνι & Νικιάνα θέτουμε σε προτεραιότητα την ασφάλεια

287 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/05/2023, 11:31 πμ | 0 σχόλια

Ανδρέας Κτενάς: «Με νέους κόμβους και νησίδες σε Καλλιγόνι και Νικιάνα θέτουμε σε απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια» – Προκηρύχθηκε το έργο ύψους 1.150.000 ευρώ από την Π.Ε. Λευκάδας

 

Προκηρύχθηκε χθες (15/05/2023) από την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας – μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) – ο διαγωνισμός για το έργο «Βελτίωση Κυκλοφοριακής Ροής & Οδικής Ασφάλειας επί του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Π.Ε. Λευκάδας & Κατασκευή Κόμβων», προϋπολογισμού 1.150.000 ευρώ, που αφορά την υλοποίηση πολυεπίπεδων παρεμβάσεων (κυκλικοί κόμβοι, νησίδες, πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομος, διαβάσεις, ασφαλτοστρώσεις, τεχνικά, κλπ.) σε δύο κρίσιμα σημεία της Επαρχιακής Οδού Ο2 (Λευκάδα – Νυδρί – Βασιλική), στο Καλλιγόνι (στη διασταύρωση με τη Δημοτική Οδό Καραβέλα) και στη Νικιάνα (στο τμήμα που διασχίζει τον οικισμό), 

 

«Με ένα νέο μεγάλο έργο ύψους 1.150.000 ευρώ, παρεμβαίνουμε για να δώσουμε οριστική λύση σε δύο πολύ κρίσιμα σημεία του οδικού μας δικτύου, για τα οποία γίνεται πολύς λόγος, αφού έχουν αναφερθεί δεκάδες τροχαία ατυχήματα. Πρόκειται για την πολυσυζητημένη και άκρως επικίνδυνη διασταύρωση στο Καλλιγόνι, αλλά και το τμήμα του δρόμου εντός του οικισμού της Νικιάνας, όπου τελευταία πληθαίνουν οι παραβάσεις του ΚΟΚ, και σε συνδυασμό με την αυξημένη κίνηση, τα τροχαία ατυχήματα πλέον είναι σύνηθες φαινόμενο.

 

Έτσι λοιπόν, θέτοντας σε απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια οδηγών και πεζών, προχωρούμε σε σημαντικές παρεμβάσεις, που αναμένεται να περιορίσουν, σε μεγάλο βαθμό, τις παραβάσεις και τα συμβάντα. Θα πάψουν οριστικά, οι υπερβάσεις ταχύτητας από τους οδηγούς, οι προσπεράσεις, οι αναστροφές, ενώ συγχρόνως θα διαμορφωθούν ιδανικές συνθήκες οδήγησης και διάβασης για πεζούς, ΑΜΕΑ, κλπ.

 

Επιπλέον, σημαντικό είναι ότι πρόκειται για ολιστικές παρεμβάσεις, που δεν περιορίζονται μόνο στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, αλλά και στη βελτίωση των συνθηκών και την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος, μέσα από πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομο, διαβάσεις, θέσεις στάθμευσης, οδοφωτισμό, διευθέτηση ομβρίων υδάτων, κλπ., δίχως να αλλοιώνεται η υπάρχουσα κατάσταση και να εμποδίζεται η καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

 

Με συνέπεια και υπευθυνότητα, σχέδιο και στρατηγική, αναβαθμίζουμε σταθερά, ‘λιθαράκι – λιθαράκι’, το επαρχιακό οδικό μας δίκτυο μέσα από ουσιαστικές παρεμβάσεις, για ένα καλύτερο και πιο ασφαλές αύριο στους δρόμους μας», αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

 

Ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών είναι 6 Ιουνίου 2023, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 π.μ.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα