Τρίτη, 23/04/2024 | 08:31

Τ.Ε. Πρέβεζας ΚΚΕ: Σύσκεψη – συζήτηση για τους αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες

245 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/05/2023, 8:47 πμ | 0 σχόλια

Σύσκεψη – συζήτηση διοργάνωσε η Τ.Ε. Πρέβεζας του ΚΚΕ για τους αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες μπροστά στις εκλογές της 21ης Μάη με ομιλητή τον Θανάση Τζίμα μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνο του τμήματος ΕΒΕ του Κόμματος.
Ο ομιλητής αναφέρθηκε στις καταστάσεις που βιώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες όλα αυτά τα χρόνια. Στην απώλεια σημαντικού μέρους του εισοδήματος τους και στην συσσώρευση χρεών.
Παρουσίασε τις προτάσεις και τις θέσεις του Κόμματος για την ανακούφιση των αυτοαπασχολούμενων. Πολλές από αυτές έχουν κατατεθεί όλα αυτά τα χρόνια και με την μορφή επερωτήσεων και προτάσεων νόμου στο ελληνικό κοινοβούλιο από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και απορρίφθηκαν από όλα τα υπόλοιπα κόμματα.
Με μια σειρά παραδείγματα φάνηκε πως η ανάπτυξη, που αναφέρουν συνεχώς τα αστικά κόμματα, αφορά τους λίγους, τις μεγάλες αλυσίδες και τα μονοπώλια και όχι τους πολλούς, τους αυτοαπασχολούμενους. Επίσης κατέδειξε πως προτεραιότητές και της επόμενης κυβέρνησης, όποια και αν είναι αυτή, στα πλαίσια του Ταμείου ανάκαμψης, δεν είναι η ενίσχυση βασικών τομέων όπως η υγεία και η παιδεία τόσο για τους επαγγελματίες όσο και συνολικά τα λαϊκά στρώματα. Αλλά τομείς που θα αποτελέσουν νέα πεδία κερδοφορίας για το μεγάλο κεφάλαιο.
Μετά την αρχική τοποθέτηση, ακολούθησε πλούσια συζήτηση γύρω από τα χρέη, την ηλεκτρονική τιμολόγηση, την ψηφιοποίηση του κράτους, την βαριά φορολογία. Αλλά και γύρω από ζητήματα που έχουν να κάνουν με τους νέους επαγγελματίες, τις αυτοαπασχολούμενες μητέρες, την κατάσταση στο κίνημα των ΕΒΕ.
Κάλεσε τους παρευρισκόμενους να κάνουν κριτήριο ψήφου όλα τα παραπάνω και να δυναμώσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές.
Παράλληλα ανανεώθηκε το ραντεβού για τις 13 Μάη στην μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Παραλία της Πρέβεζας στις 9.00 μμ. με ομιλητή τον Θοδωρή Κωτσαντή, γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιο βουλευτή επικρατείας του ΚΚΕ. Θα χαιρετήσουν υποψήφιοι βουλευτές.

Τομεακή Επιτροπή Πρέβεζας του ΚΚΕ

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα