Πέμπτη, 18/04/2024 | 19:04

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη παραδίδει το νοσοκομείο της Πρέβεζας με μικρότερο αριθμό μόνιμων γιατρών

544 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 25/05/2023, 2:21 μμ | 0 σχόλια

Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι των ανακοινώσεων του Μητσοτάκη για την αναβάθμιση του ΕΣΥ, υποσχόμενος για ακόμη μια φορά χιλιάδες προσλήψεις, που όμως ποτέ δεν έγιναν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, το Νοσοκομείο Πρέβεζας εξακολουθεί να βρίσκεται σε δεινή Θέση.

Στην χθεσινή εφημερία της 24ης Μαΐου περιστατικά που έπρεπε να αντιμετωπιστούν άμεσα, διότι υπήρχε άμεσος κίνδυνος για την ίδια τους τη ζωή, αναγκαστικά μεταφέρθηκαν  σε γειτονικά Νοσοκομεία διότι στο Νοσοκομείο δεν εφημέρευε Ορθοπεδικός και Γενικός Χειρουργός. 

Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη παραδίδει το νοσοκομείο της Πρέβεζας με μικρότερο αριθμό μόνιμων γιατρών στις κρίσιμες κλινικές. Οι περισσότεροι γιατροί αναγκάζονται να κάνουν μέχρι και 10 εφημερίες, ενώ συσσωρεύονται τα χρωστούμενα ρεπό στο Νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.

Το νέο ΕΣΥ λοιπόν της Νέας Δημοκρατίας του κ. Μητσοτάκη και των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων, μοιάζει με τουριστικό γραφείο το οποίο μετακινεί γιατρούς και ασθενείς με τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό κόστος. Βέβαια δεν είναι τόσο καινούργιο, αλλά είναι αυτό που μας γυρίζει όπισθεν ολοταχώς στη δεκαετία του ’50, στα πέτρινα χρόνια, και τη χώρα στην  προ ΕΣΥ εποχή. 

 

«Πάμε κι όπου βγει!» λοιπόν για την Δημόσια Υγεία στην Πρέβεζα αφού δεν μπορεί σε κανένα βαθμό να εξασφαλιστεί υγειονομική ασφάλεια για τους πολίτες της Πρέβεζας αλλά και τους πολυπληθείς επισκέπτες της περιοχής μας.. 

Η ανάγκη των ασθενών δεν εξυπηρετείται από το νεοφιλελεύθερο στοίχημα του κ. Μητσοτάκη. 

Στον αντίποδα το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αλλά και της κοινωνίας αφορά ένα δημόσιο δωρεάν ποιοτικό ΕΣΥ που, θα μπορεί να καλύπτει αξιόπιστα τις περισσότερες ανάγκες και θα διασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στην υγειονομική φροντίδα με: 

       Ενδυνάμωση και αναδιοργάνωση του ΕΣΥ με αναβαθμισμένη και ασφαλή, για προσωπικό και ασθενείς, λειτουργία των δημόσιων δομών υγείας

       Επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ – αντιστροφή της τάσης παραίτησης και φυγής ιατρικού δυναμικού, και δραστικός περιορισμός του brain drain με νέο πλαίσιο αμοιβών, συνθηκών εργασίας, εκπαίδευσης και επιστημονικής εξέλιξης των νέων επαγγελματιών υγείας

       Νέα σχέση Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα, στην κατεύθυνση της επικουρικής/ συμπληρωματικής λειτουργίας με το ΕΣΥ, με στόχο τη διευρυμένη κάλυψη αναγκών και τη μείωση των επιβαρύνσεων των πολιτών. 

       Εξάλειψη των ανισοτήτων στην Υγεία, με θετική διάκριση υπέρ των οικονομικά αδύναμων, των ευπαθών ομάδων, των ευάλωτων πληθυσμών και όσων ζουν σε απομακρυσμένες/ νησιωτικές περιοχές

       Βελτίωση των υποδομών και ειδικά για την Πρέβεζα με την κατασκευή νέου Δημόσιου Νοσοκομείου.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα