Τρίτη, 16/04/2024 | 20:58

Θανάσης Καββαδάς από το Βλυχό: «Όσοι πολεμούν την επένδυση της Μαρίνας υπονομεύουν την ανάπτυξη της περιοχής

349 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/05/2023, 4:55 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς από το Βλυχό: «Όσοι πολεμούν την επένδυση
της Μαρίνας υπονομεύουν την ανάπτυξη της περιοχής –
Τα επόμενα 4 χρόνια η όψη του Βλυχού αλλάζει»

Ενθουσιώδης ήταν η υποδοχή του υποψηφίου Βουλευτή ΝΔ Λευκάδας, Θανάση Καββαδά, σε μια ακόμα επίσκεψή του στο Βλυχό, όπου δεκάδες πολίτες εξέφρασαν τη στήριξη και την εμπιστοσύνη τους.
Κυρίαρχο θέμα στις επαφές και στις συζητήσεις του κ.Καββαδά με τους πολίτες ήταν η κατασκευή της Μαρίνας, που θα προσδώσει τεράστια αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή και θα αυξήσει θεαματικά το εισόδημα των κατοίκων, ενώ θα δημιουργηθούν πολλές νέες θέσεις εργασίας.
Συγκεκριμένα θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 150 άμεσες, αλλά και εκατοντάδες έμμεσες μόνιμες θέσεις εργασίας στην τροφοδοσία και σε παράλληλες δραστηριότητες και επιχειρήσεις που θα δημιουργηθούν στην περιοχή.
Ο κ. Καββαδάς έκανε μία πρώτη ενημέρωση για τη χωροθέτηση της μαρίνας και τα σημεία όπου θα αναπτυχθούν οι 848 θέσεις ελλιμενισμού, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη διαμόρφωση των χώρων όπου θα λειτουργήσουν εμπορικά, καταστήματα εστίασης, ξενοδοχεία καθώς και χώροι ψυχαγωγίας και περιπάτου, τονίζοντας ότι η πρόσβαση από το παραλιακό μέτωπο στη θάλασσα θα είναι ανεμπόδιστη και ελεύθερη για όλους.


Κατέστησε σαφές ότι οι εκτεταμένες διαδικασίες που προβλέπονται μέχρι την υλοποίηση του έργου, στις οποίες περιλαμβάνεται βεβαίως και δημόσια διαβούλευση, διασφαλίζουν ότι θα τηρηθούν όλοι οι όροι που τίθενται για την προστασία του εξαιρετικού φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής. «Για εμάς, βιώσιμη ανάπτυξη και περιβάλλον πάνε μαζί», τόνισε ο κ.Καββαδάς, που επισήμανε ότι «όσοι δεν θέλουν και πολεμούν τη δημιουργία Μαρίνας στο Βλυχό, θέλουν να συνεχιστεί η υποβάθμιση της περιοχής, υπονομεύουν την ανάπτυξη, αρνούνται στους κατοίκους της περιοχής το δικαίωμα να αυξήσουν το εισόδημά τους, να εργαστούν, να ανοίξουν το δρόμο σε ένα καλύτερο αύριο».
Τόνισε επίσης ότι το Βλυχό ήταν για χρόνια μια εγκαταλελειμμένη περιοχή, ενώ αντίθετα, αυτήν την τετραετία, δρομολογήθηκαν σημαντικά έργα, όπως η επισκευή του Αστυνομικού Τμήματος, η βελτίωση του γηπέδου, η ανακαίνιση του κτιρίου που στεγάζει το Νηπιαγωγείο, η υπογειοποίηση του ηλεκτρικού δικτύου σε όλο το μήκος του εσωτερικού δρόμου, οι χρηματοδοτήσεις για τη βελτίωση του λιμανιού, η δεξαμενή ύδρευσης.
Κατέληξε λέγοντας: «Τα επόμενα 4 χρόνια, ολοκληρώνουμε όσα αρχίσαμε, με έργα που θα αλλάξουν την όψη του Βλυχού, της περιοχής και όλης της Λευκάδας, με στόχο να μπει το νησί μας δυναμικά στο χάρτη του θαλάσσιου τουρισμού. Συνεχίζουμε, Σταθερά, Τολμηρά, Μπροστά, με Αλήθεια και Έργο για τη Λευκάδα!».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα