Πέμπτη, 28/03/2024 | 14:11

Σύσκεψη – ενημέρωση των Προέδρων των Τ.Κ. Δήμου Πάργας για την Αντιπυρική Περίοδο 2023

7337 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/04/2023, 3:12 μμ | 0 σχόλια
Με πρωτοβουλία της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πάργας, ενόψει της έναρξης της Αντιπυρικής Περιόδου 2023 και προς αποτροπή πρόκλησης πυρκαγιάς πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πάργας ενημέρωση των Προέδρων των Τ.Κ. του Δήμου, από την Π.Υ. Πάργας, τη Δασική Υπηρεσία και από τον Κυνηγητικό Σύλλογο «Αχέρων», για την μεταξύ τους συνεργασία σε θέματα πρόληψης και συνέργειας, αλλά και για τις νέες αρμοδιότητες της θηροφυλακής. Κατά την συνάντηση ενημερώθηκαν  οι Πρόεδροι των Τ.Κ. του Δήμου Πάργας για τις  ισχύουσες Πυροσβεστικές Διατάξεις:
•    Την υπ. αριθ. 9/2021  Πυροσβεστική Διάταξη – Καθορισμός μέτρων για την πρόληψη και αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών σε δασικές, αγροτικές εκτάσεις και οικοπεδικούς χώρους
•    Την υπ’ αριθ. 20/2023 Πυροσβεστική Διάταξη. «Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται σε περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων, εντός ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, σε εκτάσεις που βρίσκονται εντός ακτίνας 100 μ. από τα όρια των ανωτέρω περιοχών, καθώς και σε εκτός σχεδίου γήπεδα με κτίσμα»
•    Επισημάνθηκε ότι με την επιφύλαξη διατάξεων που προβλέπουν αυστηρότερες κυρώσεις, στους παραβάτες των ανωτέρω επιβάλλονται τα διοικητικά πρόστιμα του Παρ. Β της αρ. 19/2020 πυροσβεστικής διάταξης (Β’ 2233), όπως κάθε φορά ισχύει. Επιπλέον, η Πυροσβεστική Υπηρεσία κοινοποιεί τις παραβάσεις στην αρμόδια κατά περίπτωση εποπτεύουσα, αδειοδοτούσα Αρχή για τυχόν δικές της περαιτέρω ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους (όπως Δασική Υπηρεσία, Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ.λπ.).
Επίσης ενημερώθηκαν και για  το σύστημα παρακολούθησης ανίχνευσης και  εντοπισμού πυρκαγιών μέσω καμερών που λειτουργεί στον Δήμο Πάργας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα