Πέμπτη, 28/03/2024 | 21:56

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας με τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

334 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/04/2023, 7:54 μμ | 0 σχόλια

Π.Ε. Λευκάδας: Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας Ανδρέας Κτενά με τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Γενικό Γραμματέα ΥΝΑΝΠ Μανώλη Κουτουλάκη

 

Τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Πλακιωτάκη, και τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη, υποδέχθηκε σήμερα (18/4/2023) στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, στο πλαίσιο της επίσκεψης των πρώτων στη Λευκάδα.

 

Ο κ. Κτενάς υποδεχόμενος τα κυβερνητικά στελέχη, τους καλωσόρισε στη Λευκάδα και αφού αντάλλαξαν ευχές για το Πάσχα, ανέφερε: «Η Π.Ε. Λευκάδας είναι ιδιαίτερα παραγωγική, με έργα και παρεμβάσεις σε κάθε γωνιά των νησιών της. Ως νησιωτική περιοχή, πολλά από τα έργα που υλοποιούμε είναι του κοινού μας ενδιαφέροντος, ενώ μέσα από την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε Περιφέρεια και Υπουργείο, έχουν δρομολογηθεί σημαντικές παρεμβάσεις για τον τόπο μας».

 

Στη συζήτηση, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, κυριάρχησε η πρόσφατη επιχορήγηση του ΥΝΑΝΠ προς τη Π.Ε. Λευκάδας για τη σύνταξη Στρατηγικής ΟΧΕ (Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης). Όλοι συμφώνησαν ότι πρόκειται για ένα σπουδαίο αναπτυξιακό εργαλείο, μέσω του όποιου Περιφέρεια, Δήμοι, Φορείς και τοπική κοινωνία, θα έχουν το δικό τους μηχανισμό, για να υλοποιήσουν όλα όσα έχουν ανάγκη και οραματίζονται για τη Λευκάδα, το Μεγανήσι, τον Κάλαμο και τον Καστό.

 

Σε ότι αφορά τις λιμενικές υποδομές και έργα, η ηγεσία του ΥΝΑΝΠ εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επαναλειτουργία, μετά από χρόνια, της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Λευκάδας (Βασιλική) – Κεφαλονιάς (Φισκάρδο), χάριν της κατασκευής του έργου του προβλήτα (ράμπας) για Ε/Ο πλοία στο λιμάνι της Βασιλικής από την Π.Ε. Λευκάδας

 

Σε ότι αφορά το νέο λιμάνι Βασιλικής, ο Υπουργός διαβεβαίωσε για την θετική ανταπόκριση του ΥΝΑΝΠ στο αίτημα της Π.Ε. Λευκάδας για την χρηματοδότηση των μελετών που απαιτούνται, για την πλήρη ωρίμανση του έργου. Από τη μεριά του ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, τόνισε ότι έχει γίνει πρόβλεψη για υποδομές κρουαζιέρας, και ότι είναι η σειρά της Λευκάδας από τα μεγάλα νησιά του Ιονίου.

 

Επίσης, ιδιαίτερα θετικά σχόλια απέσπασε το σύγχρονο Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών στο Νυδρί που κατασκευάζει η Π.Ε. Λευκάδας με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Interreg Ελλάδα – Ιταλία και το οποίο χαρακτηρίστηκε ως σπουδαίο αναπτυξιακό έργο για το Νυδρί και την ευρύτερη περιοχή.

 

Τέλος, οι κύριοι Πλακιωτάκης και Κουτουλάκης έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις μελέτες προστασίας και ανάπλασης της παραλίας του Αϊ-Γιάννη, που εκπονεί αυτόν τον καιρό η Π.Ε. Λευκάδας, με τον Υπουργό να δηλώνει την πρόθεση του ΥΝΑΝΠ να εντάξει άμεσα τα έργα στο νέο Πρόγραμμα «ΝΕΑΡΧΟΣ», που προβλέπει ο Ν.4770/21 περί Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής, και το οποίο αποτελεί το εργαλείο «κορωνίδα» του ΥΝΑΝΠ για τη χρηματοδότηση κρίσιμων έργων και πράξεων στο νησιωτικό χώρο.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα