Παρασκευή, 29/03/2024 | 10:22

Π.Ε. Λευκάδας: Παρουσίαση του Masterplan Ανάπλασης του Κτήματος Πασά

257 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/04/2023, 12:41 μμ | 0 σχόλια

Την Πέμπτη, 6 Απριλίου 2023, και ώρα 7:30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου της Π.Ε. Λευκάδας, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση των κατευθυντήριων γραμμών (masterplan) για την ανάπλαση και αξιοποίηση του Κτήματος Πασά, έτσι όπως προέκυψαν από την ολοκλήρωση της «Οικονομικοτεχνικής μελέτης αξιοποίησης ακινήτου πρώην παιδικών κατασκηνώσεων Πασά», προϋπολογισμού 20.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), που χρηματοδότησε η Π.Ε. Λευκάδας από το αποθεματικό της και εκπονήθηκε από το μελετητικό σχήμα «ΚΑΠΑ ΓΚΡΟΥΠ & ΣΙΑ Ο.Ε.».

 

«Ανταποκρινόμενοι στο διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της Λευκάδας, ώστε το Κτήμα Πασά να πάψει να είναι υποβαθμισμένο και να ξαναγίνει λειτουργικό προς όφελος των πολιτών, προχωρήσαμε στην εκπόνηση ειδικής μελέτης για την ανάπλαση και την αξιοποίηση του.

 

Με μια σύγχρονη και καινοτόμα προσέγγιση, καθορίσαμε τον ‘οδικό χάρτη’ για την αναμόρφωση του Κτήματος Πασά, με αναφορά στην ιστορία, στο περιβάλλον και στον πολιτισμό και την αναδιοργάνωσή του σε έναν ανοικτό κοινόχρηστο χώρο, γεμάτο ‘ζωή’ και χρήσεις ωφέλιμες για κατοίκους και επισκέπτες.

 

Η μελέτη αυτή θα είναι η ‘πυξίδα’ μας, βάση της οποία θα προχωρούν, ιεραρχημένα και αιτιολογημένα, οι παρεμβάσεις μας στο Κτήμα Πασά. Παρουσιάζουμε τα αποτελέσματά της στην κοινωνία της Λευκάδας, καθώς αποτελεί βαθιά πεποίθησή μας ότι, η επιτυχία ενός τέτοιου πολυσύνθετου εγχειρήματος προϋποθέτει οι πολίτες να έχουν ξεκάθαρη εικόνα» αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

 

Η παρουσίαση θα γίνει από την μελετητική ομάδα με επικεφαλής την Αρχιτέκτονα κα. Λένα Καλεντζώτη.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα