Παρασκευή, 19/04/2024 | 00:30

Π.Ε. Λευκάδας: Διαγραμμίσεις στον επαρχιακό δρόμο Τσουκαλάδες – Πευκούλια

237 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/04/2023, 2:29 μμ | 0 σχόλια

Στις απαραίτητες διαγραμμίσεις, όπως ορίζει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, προχωρά η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, στο πλαίσιο του έργου για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στον επαρχιακό δρόμο Τσουκαλάδες – Πευκούλια, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

 

Οι εργασίες ξεκίνησαν σήμερα (29/4/2023) και περιλαμβάνουν διαγράμμιση των νέων ασφαλτοστρωμένων τμημάτων, καθώς και επαναδιαγραμμίσεις, και έχουν προγραμματιστεί να διαρκέσουν τον ελάχιστο δυνατό χρόνο που απαιτείται, ώστε η πρόσκαιρη αναστάτωση της κυκλοφορίας να είναι η μικρότερη δυνατή.

 

«Οδεύουμε στην ολοκλήρωση ενός σημαντικότατου έργου με πληθώρα παρεμβάσεων στον πολυσύχναστο επαρχιακό δρόμο Τσουκαλάδες – Πευκούλια. Με σχεδιασμό και συνέπεια, και μετά από πολλά χρόνια, υλοποιούμε πολυτιμα τεχνικά και ασφαλτικά έργα, αλλά και τις απαραίτητες διαγραμμίσεις!

Πλέον, είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους χιλιάδες επισκέπτες της Λευκάδας, που διασχίζουν το συγκεκριμένο δρόμο για να προσεγγίσουν τις υπέροχες παραλίες μας.

 

Η Π.Ε. Λευκάδας είναι προσηλωμένη στην αναβάθμιση του οδικού δικτύου της και η διαγράμμιση των οδικών αξόνων είναι καθοριστικός παράγοντας για την ασφάλεια. Έτσι, πλην των πολλών διαγραμμίσεων που προβλέπονται σε όλα τα έργα των ασφαλτοστρώσεων που υλοποιούμε, έχουμε προβλέψει και ένα νέο έργο 100.000 ευρώ αποκλειστικά για διαγραμμίσεις. Έτσι λοιπόν, με αυτά τα έργα θα έχουμε πετύχει το στόχο μας για ένα μεγάλο μήκος του δικτύου μας με τις απαραίτητες διαγραμμίσεις» αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

 

Το έργο της αποκατάστασης του δρόμου Τσουκαλάδες – Πευκούλια περιλαμβάνει διάφορες παρεμβάσεις (ασφαλτοστρώσεις, έργα απορροής ομβρίων υδάτων, τεχνικά έργα αντιμετώπισης καθιζήσεων και κατολισθήσεων, καθαρισμούς και τσιμεντοστρώσεις πρανών, διαγραμμίσεις, στηθαία, κλπ.) στο τμήμα από τη διασταύρωση της Ι.Μ Φανερωμένης και έως την έξοδο του οικισμού Τσουκαλάδων προς Πευκούλια.

Το έργο, με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μέσω της ΣΑΕΠ 022 με Κ.Ε. 2015ΕΠ02200006 και υλοποιείται από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων (ΔΤΕ) της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας με Ανάδοχο την εταιρεία «ΦΟΥΝΤΖΗΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα