Παρασκευή, 19/04/2024 | 23:23

Πρέβεζα: Παναθηναϊκός-ΑΕΚ απόψε-Θα χαρεί ή θα στενοχωρηθεί ο Παύλος;

4910 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/04/2023, 7:55 πμ | 0 σχόλια

 

Ήταν κι εκείνες οι εποχές μιας πολύ όμορφης Πρέβεζας που όσοι τις έχουμε ζήσει, μας επισκέπτονται συχνά στις μνήμες μας και στα όνειρά μας. Δεκαετία 80, εποχή των 80’ς μας πήρε λίγο και από τη δεκαετία του 90, αυτή η όμορφη εποχή.

Πρέβεζα και τόπος συνάντησης αμέτρητων νέων παιδιών, το σαντουιτσάδικο του Κώστα και του Παύλου Λεόπουλου.

Πίσω από εκεί που είναι σήμερα η ταβέρνα του Ζώη, εκεί που ήταν το ψαράδικο Κασσόπουλου. Το καλοκαίρι κάθε μέρα ήταν γιορτή εκεί.  Το σαντσουτσάδικο του Κώστα και του Παύλου Λεόπουλου, ήταν προορισμός!Πριν την Ντίσκο Προπελέρ στο ξενοδοχείο Μαργαρώνα, Πριν τα “Εξάρχεια της Πρέβεζας” Μπαρκούζου, πριν τις Παμπ Μάτζικ, Σπάιντερ, Εν ΠΛΩ.  Εποχές λίγο δύσκολες για λίγους μακρυμάλληδες και σκουλαρικάδες (ελάχιστοι ήμασταν τότε), γιατί για μια κατηγορία ανθρώπων είμασταν… δαχτυλοδεικτούμενοι!

Απέναντι από το Σαντσουιτσάδικο, το κατάστημα ψυχαγωγίας, το μπιλιαρδάδικο του Μάκη Μαρκή, που είχε κι ένα τζουκ μποξ. Μπύρες από το Σαντσουτσάδικο των παιδιών και τραγούδια από τa “I’ d Like to change the world”, “Paranoid” μέχρι το “Η ιστορία ενός Μπεκρή” του Σταμάτη Κόκοτα στου Μαρκή.

Και ο Παύλος και ο Κώστας Φόλα Παναθηναϊκοί, εποχές που ο Παναθηναϊκός είχε αποκλείσει Φέγενορντ, Γκέτεμπορκ, Λίνφιλντ και που όποια κι αν ομάδα υποστήριζες αν ήσουν φίλος του ποδοσφαίρου, τον χαιρόσουν αυτόν τον Παναθηναϊκό και τον υποστήριζες. Θυμάμαι ότι ο Ηλίας Πιστιόλας (κι αυτός Παναθηναϊκός) είχε μια φωτογραφία κοπέλας που μου άρεσε πολύ του τη ζήτησα  και τότε ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε την Γιουβέντους. Αγχωμένος ήταν  ο Ηλίας και του λέω “Θα προκριθεί ο Παναθηναϊκός” και μου απαντά: “Αν προκριθούμε θα σου δώσω τη φωτογραφία”. Έτσι και έγινε!

Τα χρόνια πέρασαν Ο Κώστας είναι στην Αμερική και πάντα τον συνοδεύει η αγάπη μας και οι ευχές μας μόνο για τα καλύτερα.

Όπως χαιρόσουν από τότε να μιλάς για ποδόσφαιρο  με τον Παύλο Λεόπουλο-όποια ομάδα κι αν υποστήριζες- έτσι και σήμερα. Μεγαλείο ψυχής, υψηλό επίπεδο, ποιότητα ανθρώπου ο Παύλος. Σπανίζουν τέτοιοι άνθρωποι! Διαμάντι είναι ο Παύλος και το γράφω δημόσια, μακάρι να είχαμε στον τόπο μας πολλούς τέτοιους ανθρώπους, θα ήταν πολύ διαφορετική προς το καλύτερο η περιοχή μας.

Σήμερα όμως Κυριακή 30 Απριλίου (μια εβδομάδα πριν την ηρωϊκή 7 Μαϊου για μας τους ΑΕΚτζήδες, από το 1989 μας κυνηγά αυτή η ημερομηνία) Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΑΕΚ στη Λεωφόρο σε ένα ντέρμπι τίτλου. Θα στενοχωρηθεί ή θα χαρεί ο Παύλος από το αποτέλεσμα του αγώνα; Και δεν είναι μόνο ο Παύλος ο Λεόπουλος είναι κι ο αδερφός ο Παύλος ο Μπάλλας. Ποιό σωστά λοιπόν, θα στενοχωρηθούν ή θα χαρούν οι Παναθηναϊκοί Παύλοι; Και να ήταν μόνο οι … Παύλοι, είναι και οι άλλοι πολύ καλοί φίλοι Παναθηναϊκοί…

Από τη μία ο ΠΑΟ έχει πιο πολλά χρόνια να πάρει πρωτάθλημα από ότι η ΑΕΚ, από την άλλη ΑΕΚ είμαστε και το θέλουμε πολύ το πρωτάθλημα. Όποιος πάντως κι αν χάσει από τους δύο  (Η ισοπαλία βολεύει βέβαια τον Παναθηναϊκό αφού διατηρείται πρώτος στην ισοβαθμία με την ΑΕΚ, επειδή είχε τερματίσει πρώτος πριν τα πλέι οφ), δε σημαίνει ότι είναι εντελώς χαμένος υπό την έννοια ότι έχουν χτιστούν δύο ομάδες που έχουν μέλλον και κατά γενική ομολογία είναι οι δύο καλύτερες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος.

ΠΑΟ-ΑΕΚ ώρα 20.00 απόψε, η μητέρα των μαχών…

Σπύρος Πλέουρας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα