Πέμπτη, 25/04/2024 | 15:45

Πρέβεζα: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης της στέγης στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους

462 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/04/2023, 11:51 πμ | 0 σχόλια

Εντυπωσιακή η εικόνα των ελαιογραφιών της οροφής μετά τον καθαρισμό τους
Μετά από ένα περίπου μήνα που παρέμεινε κλειστός για τους πιστούς ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Χαραλάμπους Πρέβεζας άνοιξε και πάλι τις πύλες του με πλήρως αποκατεστημένη την οροφή του.
Το “λουκέτο” στο Ναό ήταν επιβεβλημένο προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες αναστύλωσης στη στέγη η οποία είχε υποστεί σοβαρές ζημιές λόγω παλαιότητας αλλά και των καιρικών συνθηκών.
Οι παρεμβάσεις ολοκληρώθηκαν με μεγάλη προσοχή, ενώ είχαν προηγηθεί όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις από την αρχαιολογία δεδομένου ότι ο Ναός αποτελεί ιστορικό μνημείο του 18ου αιώνα.
Οι εργασίες, οι οποίες χρηματοδοτήθηκαν από την Ελληνική Βουλή, περιελάμβαναν και καθαρισμό των εντυπωσιακών ελαιογραφιών που καλύπτουν την οροφή, το γυναικωνίτη και τους πλάγιους τοίχους και αποτελούν αντίγραφα έργων θρησκευτικής ζωγραφικής μεγάλων ευρωπαίων καλλιτεχνών.
Ο Ναός ήδη λειτούργησε την περασμένη Κυριακή, ενώ αυτή τη στιγμή ολοκληρώνονται οι τελευταίες λεπτομέρειες έτσι ώστε να τελεστούν οι λειτουργίες του Σαββάτου του Λαζάρου, της Κυριακής των Βαΐων, της Μεγάλης Εβδομάδας και της Ανάστασης.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα