Δευτέρα, 29/04/2024 | 11:04

Μουσικό σχολείο Πρέβεζας: Τριήμερο μαγικό ταξίδι στον κόσμο της μουσικής

1675 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/04/2023, 11:20 πμ | 0 σχόλια

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Για τρεις συνεχόμενες βραδιές (3, 4 και 5 Απριλίου) το πολυπληθές κοινό του Πολιτιστικού κέντρου του Δήμου Πρέβεζας απόλαυσε ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο της μουσικής με διοργανωτή του το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας! 

Το ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα ξεκίνησε με ένα αφιέρωμα στο κίνημα του ρομαντισμού. Συνθέσεις των μεγάλων ρομαντικών μουσουργών του 19ου αιώνα συνδυάστηκαν εξαιρετικά με απαγγελίες ποιημάτων των εμβληματικών μορφών της ευρωπαϊκής και ελληνικής  ρομαντικής και νεορομαντικής ποίησης. 

Ακολούθησαν, τη δεύτερη βραδιά, οι εμφανίσεις των συνόλων Συμφωνικής μουσικής, Ρεμπέτικου τραγουδιού και Ποικίλης μουσικής με ένα ευρύτατο ρεπερτόριο κλασικής και κινηματογραφικής μουσικής, ρεμπέτικων τραγουδιών και παραδοσιακών σκοπών από τη Μακεδονία και τη Θράκη. 

Οι εκδηλώσεις του τριημέρου έκλεισαν με την εμφάνιση των συνόλων Παραδοσιακής μουσικής, Body percussion και Έντεχνου τραγουδιού με παραδοσιακά τραγούδια από πολλές περιοχές της Ελλάδας, σύγχρονα έντεχνα τραγούδια αλλά και με τη δημιουργία μουσικής με τη χρήση του ανθρώπινου σώματος. 

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις των συνόλων, αποτέλεσμα της πολύμηνης και απαιτητικής προετοιμασίας τους, άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στους θεατές που για τρεις βραδιές κατέκλυσαν την αίθουσα της Όασης και μας αντάμειψαν με το πιο θερμό τους χειροκρότημα.

Του τριημέρου εκδηλώσεων είχε προηγηθεί, στις 30-3-23, κοινή παράσταση στη Λευκάδα του συνόλου Συμφωνικής μουσικής του Μουσικού σχολείου Πρέβεζας, και του συνόλου Νυκτών εγχόρδων του Μουσικού σχολείου Λευκάδας, με εξαιρετική επιτυχία!

 

Οι εκδηλώσεις του Μουσικού σχολείου Πρέβεζας θα συνεχιστούν και τους δύο επόμενους μήνες (Μάιο- Ιούνιο) σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν προσεχώς, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο μια άκρως δημιουργική χρονιά!

Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα