Κυριακή, 28/04/2024 | 15:17

Κεντρικός Ομιλητής στο Εnergy Efficiency in Buildings 2023 ο Αντώνης Ζαπουνίδης

290 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 25/04/2023, 1:25 μμ | 0 σχόλια

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα το συνέδριο Εnergy Efficiency in Buildings 2023.

Το θέμα του συνεδρίου ήταν τα Έξυπνα και Αειφόρα Κτίρια και παρουσιάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στις τεχνολογίες υλικών και κατασκευής.

Στο συνέδριο παρευρέθηκε ως Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνδέσμου Εταιριών Μόνωσης και κεντρικός ομιλητής ο Αντώνης Ζαπουνίδης.

Οι εκδηλώσεις του συνεδρίου προσέλκυσαν πάνω από 500 συμμετέχοντες από διάφορες εταιρείες και οργανισμούς του κλάδου της κατασκευής και της ενεργειακής απόδοσης.

Το συνέδριο έχει θετική συνεισφορά στην ευαισθητοποίηση για τη σημασία της ενεργειακής απόδοσης στα κτίρια και στην προώθηση της αειφορίας στον κλάδο της κατασκευής.

Ακολουθεί η ομιλία και τοποθέτηση του Αντιπρόεδρου του Πανελλήνιου  Συνδέσμου Εταιριών Μόνωσης κ. Αντώνη Ζαπουνίδη.

«Από το πρωί ακούω συνέχεια για Εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια και βλέπουμε συνέχεια αριθμούς και ποσοστά μείωσης, καθώς και με ποιους τρόπους θα επιτευχθεί αυτή.

Δυστυχώς όμως δεν άκουσα από κανέναν ομιλητή να αναφέρεται στην ποιότητα αέρα στο εσωτερικό των κτιρίων, την θερμική άνεση που πρέπει να επιτυγχάνεται μέσα σε αυτά καθώς και τρόπους επίτευξης της και την εξασφάλιση της ποιότητας στις εφαρμογές αυτών.

Επίσης με την τόσο εξοικονόμηση ενέργειας και τις μονώσεις που θα πρέπει να επιτύχουμε σαν ΠΣΕΜ θα πρέπει να τρίβουμε τα χέρια μας αλλά τελικά πιο πολύ προβληματισμένος θα φύγω από το συνέδριο παρά χαρούμενος και ο λόγος είναι ότι δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει ποσοτικά επαρκές εκπαιδευμένο προσωπικό να κάνει όλες αυτές τις εφαρμογές και στο τέλος καταλήγει να γίνεται από μη εξειδικευμένα και μή εκπαιδευμένα συνεργεία με αποτέλεσμα να καταλήγουν όλες οι κατασκευές να έχουν πρόβλημα από κακοτεχνίες και κακό σχεδιασμό ή μη σωστή χρήση των υλικών.

Εμείς σαν σύνδεσμος έχουμε από το 2003 ξεκινήσει να εκπαιδεύουμε τεχνίτες και επιβλέπων συνεργείου μονώσεων όπου από τότε είχα την χαρά να περάσω και εγώ την πρώτη μου εκπαίδευση με την συνεργασία τότε του ΠΣΕΜ και της DIN CERTCO Γερμανίας. Το προηγούμενο έτος σε συνεργασία με την DQS Hellas πιστοποιήσαμε περίπου 1000 τεχνίτες μονώσεων καθώς είχε ενταχθεί στο επιδοτούμενο  πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020” σαν έργο “Κατάρτισης και πιστοποίηση Γνώσεων και Δεξιοτήτων Εργαζομένων στον Κλάδο Μονώσεων.”

Επίσης για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να εκπαιδευτεί και να πιστοποιηθεί μπορεί να επικοινωνήσει με τον σύνδεσμο μας, έτσι εκτός από πιστοποιημένος εφαρμοστής να είναι και μόνιμα ενημερωμένος με τις εξελίξεις των νέων υλικών, μεθόδους εφαρμογής και τις εξελίξεις στην Ελληνική και Παγκόσμια αγορά.

Κλείνοντας θέλω να πω ότι μιλώντας για την Εξοικονόμηση ενέργειας θα πρέπει να μην βλέπουμε μόνο τους αριθμούς και τα ποσοστά αυτών αλλά σε πιο γενικό σχεδιασμό στο σύνολο του κτιρίου κατασκευάζοντας ή  αναβαθμίζοντας τα υφιστάμενα κτίρια πάντα με σκοπό αρχικά την ποιότητα διαβίωσης των ανθρώπων στο εσωτερικό τους όπου είναι και ο κύριος λόγος κατασκευής αυτών και ειδικά όταν μιλάμε για κτίρια κατοικιών και γραφείων όπου η χρήση τους καθημερινά από τους χρήστες είναι για πολλές ώρες τις ημέρας».

Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου στο διαδίκτυο:  www.energyefficiencyinbuildings.gr

To βιογραφικό του κ.Αντώνη Ζαπουνίδη:

www.energyefficiencyinbuildings.gr/team-members/antonis-zapounidis/

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιρειών Μόνωσης : www.psem.gr

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα