Παρασκευή, 29/03/2024 | 17:11

Θ. Καββαδάς: Χρηματοδοτείται το αποχετευτικό δίκτυο Νικιάνας, Επισκόπου, Λυγιάς, Καρυωτών, Απόλπαινας, Τσουκαλάδων

303 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/04/2023, 3:15 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «Με 14.573.000 ευρώ χρηματοδοτείται το αποχετευτικό δίκτυο Νικιάνας, Επισκόπου, Λυγιάς, Καρυωτών, Απόλπαινας, Τσουκαλάδων. Ένας αγώνας 2 ετών δικαιώνεται, μία ακόμα δέσμευση γίνεται πράξη»

Με 14.573.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και άλλους πόρους θα χρηματοδοτηθεί η υλοποίηση του αποχετευτικού δικτύου Νικιάνας, Επισκόπου, Λυγιάς, Καρυωτών, Απόλπαινας και Τσουκαλάδων, με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα.
Αφορά την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου και κατασκευή αντλιοστασίων και καταθλιπτικών αγωγών, μέσω των οποίων τα λύματα θα καταλήγουν στο κεντρικό φρεάτιο συγκέντρωσης στον χώρο των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων της πόλης της Λευκάδας. Ως ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου έχει οριστεί η 31η Δεκεμβρίου 2025.
Η ένταξη του συνόλου του έργου έρχεται ως αποτέλεσμα πρωτοβουλιών που ανέλαβε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, από τον Απρίλιο του 2021, με επιστολή και επαφές που είχε με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Κώστα Σκρέκα, όπου μετέφερε το αίτημα για την ανάγκη υλοποίησης του αποχετευτικού δικτύου του παραλιακού μετώπου.
Μάλιστα, ο Βουλευτής είχε επισημάνει την ανάγκη διασφάλισης χρηματοδότησης από πόρους εκτός του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» προκειμένου αυτά τα κονδύλια να εξοικονομηθούν για άλλες δράσεις που είχε ανάγκη ο Δήμος.
Στη συνέχεια ο Βουλευτής απηύθυνε νέες επιστολές προς τον Υπουργό κ. Σκρέκα, με τελευταία τον Αύγουστο του 2022 όπου μετέφερε το αίτημα ένταξης στο ίδιο πρόγραμμα χρηματοδότησης και του αποχετευτικού δικτύου Απόλπαινας – Τσουκαλάδων.
Όλο αυτό το διάστημα υπήρξε συνεργασία με το Δήμο Λευκάδας, ο οποίος κατέθεσε τα τεχνικά δελτία και έκανε την επίσημη υποβολή του αιτήματος ένταξης, καθώς και επανειλημμένες επαφές του κ. Καββαδά με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, κ.Κώστα Σκρέκα και με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, κ. Μανώλη Γραφάκο, οι οποίοι μάλιστα έδωσαν τη διαβεβαίωση ότι το αίτημα της Λευκάδας θα εξεταστεί θετικά.
Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, δήλωσε:
«Τον Απρίλιο του 2021 ξεκινήσαμε έναν αγώνα για να διασφαλίσουμε την υλοποίηση ενός σπουδαίου έργου για την καθημερινότητα των Λευκαδιτών στους οικισμούς Νικιάνα, Επίσκοπος, Λυγιά, Καρυώτες, ενώ παράλληλα αναζητούσαμε τα μέσα για την υλοποίηση του αποχετευτικού δικτύου και στην Απόλπαινα και στους Τσουκαλάδες.
Σήμερα μία ακόμα δέσμευσή μας γίνεται πράξη: το Υπουργείο Περιβάλλοντος ενέκρινε την πρόταση που καταθέσαμε στο σύνολό της, και θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα, τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, κ. Μανώλη Γραφάκο και την Κυβέρνηση διότι αξιολόγησαν τις ανάγκες τις Λευκάδας και προέκριναν τα αιτήματά μας.
Έτσι, με επιμονή, διεκδίκηση και συνεργασία, φέρνουμε ένα ακόμα μεγάλο έργο υποδομής στη Λευκάδα, ένα έργο που ήταν ανάγκη και απαίτηση των κατοίκων εδώ και δεκαετίες, ένα έργο που παρέμενε σε εκκρεμότητα χρόνια, ένα έργο τεράστιας σημασίας για την υγιεινή και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Συνεχίζουμε, βάζουμε στόχους και τους πετυχαίνουμε, κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις, προχωράμε μπροστά με αλήθεια και έργο για τη Λευκάδα».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα