Σάββατο, 20/04/2024 | 09:22

Θανάσης Καββαδάς: Η Ν. Δ. διεκδικεί καθαρή εντολή για να συνεχίσει να οδηγεί τη χώρα με σίγουρα βήματα στο μέλλον

282 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/04/2023, 7:53 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «Η Νέα Δημοκρατία διεκδικεί καθαρή εντολή για να συνεχίσει να οδηγεί τη χώρα με σίγουρα βήματα στο μέλλον και να υλοποιήσει τα έργα που έχει δρομολογήσει στη Λευκάδα και σε όλη την Ελλάδα» – Ομιλία στη Βουλή

 

Ομιλία στην ολομέλεια της Βουλής πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, στο πλαίσιο συζήτησης νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τη διαχείριση δεσμευμένων και κατασχεμένων περιουσιακών στοιχείων προερχόμενων από εγκληματικές δραστηριότητες, και άλλες διατάξεις. 

Ο Βουλευτής ξεκίνησε την ομιλία του αναφέροντας ότι η κυβέρνηση θα υλοποιεί μέχρι την τελευταία ημέρα της θητείας της το μεταρρυθμιστικό της έργο και ταυτόχρονα θα αξιοποιεί όλα τα νέα δεδομένα που συνδέονται με το διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο, προκειμένου να λαμβάνει ουσιαστικά και στοχευμένα μέτρα στήριξης, όπως η αύξηση των αναπηρικών επιδομάτων κατά 8% που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός.

Απευθυνόμενος σε όσους κατακρίνουν το συγκεκριμένο μέτρο και το χαρακτηρίζουν μέτρο προεκλογικού χαρακτήρα, τόνισε ότι αυτή η κυβέρνηση έλαβε ανάλογα μέτρα στήριξης των πολιτών σε ουδέτερο πολιτικό χρόνο, εφαρμόζοντας από την πρώτη μέρα της θητείας της μια συνεπή προς τις εξαγγελίες της πολιτική μείωσης των φόρων.

Αντιθέτως, σχολίασε, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αυτός που πλειοδοτεί σε εξαγγελίες και υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα, όμως το 2023 δεν είναι 2015 και οι πολίτες πλέον γνωρίζουν, αποτιμούν την αξιοπιστία όλων και η αξιοπιστία της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται, όπως είπε, σε πολύ χαμηλό επίπεδο.

Χαρακτήρισε «οξύμωρο» το να μιλούν για τους πλειστηριασμούς, αυτοί που κατάργησαν την προστασία της πρώτης κατοικίας, που έβαλαν τα funds στη διαχείριση των κόκκινων δανείων, αφού πρώτα αποδυνάμωσαν στον απόλυτο βαθμό το τραπεζικό σύστημα. Υπενθύμισε ότι ήταν η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εκείνη που:

    • Νομοθέτησε την εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών τον Μάιο του 2017.
    • Ψήφισε τον Δεκέμβριο του 2017 νομοθετική ρύθμιση για αυτεπάγγελτη δίωξη και αυτόφωρη διαδικασία για όσους εμποδίζουν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, βάσει της οποίας μάλιστα άσκησε δίωξη στον πρώην σύντροφό του τον κ.Λαφαζάνη
  • Προχώρησε στην οριζόντια κατάργηση της  προστασίας της 1ης κατοικίας τον Φεβρουάριο του 2019.

«Οξύμωρο» χαρακτήρισε επίσης ο Βουλευτής το να μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει για τον ΕΝΦΙΑ, τον οποίο ως Κυβέρνηση είχε υποσχεθεί να καταργήσει αλλά τελικά τον αύξησε μέσα από την αύξηση του συμπληρωματικού φόρου.

Αντίθετα, επεσήμανε, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει φτιάξει ένα ολόκληρο πλέγμα για τη ρύθμιση των οφειλών και για την προστασία της κύριας κατοικίας που είναι στην υπηρεσία κάθε πολίτη και βέβαια, μείωσε τον ΕΝΦΙΑ, και μάλιστα δύο φορές, με τη συνολική μείωση να φτάνει το 35%. Σχολίασε δε ότι δεν έχουμε υποστεί συλλογική αμνησία σε αυτό τον τόπο, αντιθέτως θυμόμαστε όλοι πολύ καλά και κυρίως θυμούνται οι πολίτες.

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο, ο Βουλευτής είπε ότι μεταρρυθμίζει και καθιστά περισσότερο αποτελεσματικό και διαφανές το θεσμικό πλαίσιο για τη διαχείριση των κατασχεμένων και των δημευμένων περιουσιακών στοιχείων, που προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες, διαμορφώνοντας ένα ενιαίο πλαίσιο για την ανάκτηση και διαχείριση των στοιχείων αυτών, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για κοινωνικούς σκοπούς ή για την αποζημίωση των θυμάτων. 

Κλείνοντας την ομιλία του ο Βουλευτής ανέφερε:

«Σε ενάμιση περίπου μήνα, οι πολίτες θα κληθούν να αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας. Είναι μια κρίσιμη επιλογή, συνδέεται με την πολιτική και οικονομική σταθερότητα της χώρας που με τόσο κόπο αποκαταστάθηκε τα τελευταία 4 χρόνια. 

Η σταθερότητα αυτή στηρίχθηκε σε δύο πυλώνες: πρώτον, σε μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος και μείωσης φόρων και δεύτερον σε κίνητρα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων.

Μειώσαμε ή καταργήσαμε πάνω από 50 φόρους που βάραιναν τις πλάτες των φορολογούμενων. 

Καταργήσαμε την εισφορά αλληλεγγύης, μειώσαμε τους φορολογικούς συντελεστές για φυσικά και νομικά πρόσωπα, την προκαταβολή φόρου, τις ασφαλιστικές εισφορές κατά 4 μονάδες.

Ο ΦΠΑ μειώθηκε σε διάφορα αγαθά και υπηρεσίες από 24% σε 13 ή 6%, καταργήθηκε η φορολόγηση για τις γονικές παροχές έως 800.000 ευρώ. 

Και βέβαια, οι δύο μεγάλες, εμβληματικές παρεμβάσεις της Κυβέρνησης, ήταν για την αύξηση του κατώτατου μισθού από τα 650 στα 780 ευρώ και την αύξηση κατά 7,75% των συντάξεων για 1,6 εκατομμύρια συνταξιούχους. 

Κοντά σε αυτά, εκατομμύρια πολίτες στηρίχθηκαν με εφάπαξ ενισχύσεις, όπως τα 200 έως 300 ευρώ στους συνταξιούχους και τα 250 σε 2,3 εκατομμύρια ευάλωτους συμπολίτες μας, με αύξηση 19 συνολικά επιδομάτων, με μέτρα ύψους άνω των 55 δισεκατομμυρίων ευρώ για την πανδημία, την ενεργειακή και πληθωριστική κρίση.

Όλα αυτά, έκαναν την Ελλάδα πρωταθλήτρια ανάπτυξης, καθώς η οικονομία μας αναπτύσσεται με διπλάσιο ρυθμό από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Όλα αυτά, τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης, η μείωση των φόρων, η σταθερή αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας, που είναι πλέον κεκτημένα της ελληνικής κοινωνίας, δεν πρέπει να τεθούν σε κίνδυνο.

Η Νέα Δημοκρατία διεκδικεί μια ισχυρή και καθαρή εντολή για να συνεχίσει την πολιτική των μεταρρυθμίσεων, των μεγάλων αλλαγών, της μείωσης των φόρων, της ανάπτυξης και της ενίσχυσης των Ενόπλων μας δυνάμεων αλλά και του διεθνούς ρόλου της χώρας.

Η Κυβέρνησή μας, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, διεκδικεί μια δεύτερη τετραετία για να συνεχίσει να οδηγεί την Ελλάδα με σίγουρα βήματα στο μέλλον, για να υλοποιήσει τα έργα που έχει δρομολογήσει στη χώρα και στο νησί μου, τη Λευκάδα – και είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες θα μας την δώσουν.»     

 

Το βίντεο της ομιλίας μπορείτε να δείτε εδώ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα