Παρασκευή, 29/03/2024 | 06:10

Επίσκεψη της Όλγας Γεροβασίλη στο Νοσοκομείο Άρτας

2580 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/04/2023, 8:22 πμ | 0 σχόλια

Το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης 19 Απριλίου η Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής Άρτας και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.
Κατά την επίσκεψή της συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων, το Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, κ. Κορτέσα Γ., το Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Σιντελέ Γ., γιατρούς και τεχνολόγους του Ακτινολογικού Εργαστηρίου, με τους οποίους συζήτησε τα προβλήματα και τις ελλείψεις που παρουσιάζει, ιδίως τον τελευταίο καιρό, το Νοσοκομείο Άρτας.
Νευραλγικά Τμήματα του Νοσοκομείου βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Στο Ακτινολογικό οι δύο εναπομείναντες ιατροί αναγκάζονται με «εντέλλεσθαι» να εφημερεύουν συνεχώς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια τη δική τους αλλά και των ασθενών. Στη Χειρουργική οι τρεις ιατροί βρίσκονται προ της συνταξιοδότησης, σε καθεστώς παράτασης, με άμεσο κίνδυνο η επικείμενη αποχώρησή τους να «βραχυκυκλώσει» τη λειτουργία της Κλινικής, καθώς στις πρόσφατες προκηρύξεις θέσεων ιατρών ούτε μία δεν «περίσσεψε» για το Νοσοκομείο της Άρτας. Η Μονάδας Πρόληψης Μεσογειακής Αναιμίας έχει πάψει πλέον τη λειτουργία της.
Για ακόμη μια φορά αποδείχθηκε περίτρανα ότι η μεθοδευμένη υποστελέχωση οδηγεί το Νοσοκομείο μας σε πλήρη απαξίωση, υποβαθμίζοντας συνεχώς την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας, παρά τις προσπάθειες του υγειονομικού προσωπικού.
Η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε ότι αυτή η πορεία συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ θα ανακοπεί την επομένη των εκλογών της 21ης Μαΐου, όταν μια νέα προοδευτική διακυβέρνηση θα αναλάβει ξανά την ευθύνη να κρατήσει όρθιο το δωρεάν δημόσιο σύστημα υγείας, ξαναδίνοντας στο Νοσοκομείο μας τη δυνατότητα να είναι και πάλι ένα από τα καλύτερα περιφερειακά Νοσοκομεία της χώρας.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα