Πέμπτη, 28/03/2024 | 19:32

Είχαν συστήσει συμμορία που διέπραττε απάτες στην Ήπειρο

317 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/04/2023, 1:30 μμ | 0 σχόλια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εντοπίστηκαν 3 ημεδαποί, που είχαν συστήσει συμμορία που διέπραττε απάτες στην Ήπειρο 

Παριστάνοντας υπαλλήλους της Δ.Ε.Η., εξαπατούσαν ηλικιωμένους κατοίκους χωριών 

Κατηγορούνται ότι εμπλέκονται σε 4 περιπτώσεις απάτης και 2 απόπειρες 

Συνελήφθησαν ύστερα από συντονισμένες ενέργειες και συνεργασία διαφόρων υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου 

 

Εντοπίστηκαν χθες (25-04-2023) στην Άρτα και συνελήφθησαν (3) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση –  συμμορία, απάτες κατ’ εξακολούθηση, απείθεια και επικίνδυνη οδήγηση. 

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, χθες το μεσημέρι, αστυνομικοί της Ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ενεργώντας αναζητήσεις, ύστερα από ενημέρωση των αστυνομικών υπηρεσιών της Θεσπρωτίας σχετικά με υποθέσεις εξαπάτησης που είχαν λάβει χώρα το πρωί της ίδιας ημέρας στην περιοχή αρμοδιότητάς τους, εντόπισαν τους κατηγορούμενους, καθώς και αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσαν και είχαν σταθμεύσει σε κοντινό σημείο, το οποίο κατασχέθηκε. 

Λίγο νωρίτερα σε περιοχή της Πρέβεζας, οι κατηγορούμενοι, επιβαίνοντας στο παραπάνω όχημα, δεν είχαν συμμορφωθεί σε σήμα στάσης αστυνομικών της Ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, αποφεύγοντας τον έλεγχο πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. 

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας διακριβώθηκε ότι οι τρεις ημεδαποί είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό την εξαπάτηση ηλικιωμένων ατόμων. 

Ειδικότερα, μεταβαίνοντας με το παραπάνω αυτοκίνητο σε χωριά της Ηπείρου, ένας από αυτούς εισέρχονταν σε σπίτια ηλικιωμένων, όπου παριστάνοντας υπάλληλο της Δ.Ε.Η., τους έπειθε να του παραδώσουν προς φύλαξη ή να συγκεντρώσουν σε ασφαλές σημείο χρήματα και χρυσαφικά, προκειμένου δήθεν να τα προστατέψει από ενδεχόμενο κίνδυνο από τις εργασίες που θα εκτελούσε. 

Στη συνέχεια, αφαιρώντας τα παραπάνω, διέφευγε επιβιβαζόμενος στο αυτοκίνητο, όπου ανέμεναν οι συνεργοί του. 

Με τον παραπάνω τρόπο διαπιστώθηκε ότι χθες (25-4-2023) το πρωί αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν δύο ηλικιωμένες σε χωριά της Θεσπρωτίας, ενώ αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 1.800 ευρώ και χρυσαφικά από ηλικιωμένη σε χωριό της Πρέβεζας, τα οποία βρέθηκαν εντός κρύπτης στο αυτοκίνητό τους και αποδόθηκαν στην παθούσα. 

Ακόμη, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες εμπλέκονται και στις παρακάτω περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων (σχετικά τα από 18-4-2023, 9-4-2023 και 24-4-2023 Δελτία Τύπου, αντίστοιχα): 

  • την 5-4-2023 σε χωριό της Θεσπρωτίας, από όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 1.000 ευρώ και χρυσαφικά,
  • την 6-4-2023 σε χωριό της Άρτας, από όπου αφαίρεσαν 10.000 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 700 ευρώ και
  • την 7-4-2023 σε χωριό της Πρέβεζας, από όπου απέσπασαν χρυσαφικά.  

Επίσης, εντός του αυτοκινήτου τους βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν 400 ευρώ και 30 γερμανικά μάρκα. 

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας και οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας. 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα