Πέμπτη, 28/03/2024 | 23:17

Γρηγόρης Κουμπής: Καινούργιες Ηλεκτρικές σκούπες θα δουλεύουν πρωί & απόγευμα στην Πρέβεζα

385 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/04/2023, 8:20 πμ | 0 σχόλια

Στην εκπομπή του ΡΑΔΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑ “ΤΟΜΗ στην Ενημέρωση” με τον Σπύρο Πλέουρα φιλοξενήθηκε ο Αντιδήμαρχος Πρέβεζας Γρηγόρης Κουμπής.

Ο Γρηγόρης Κουμπής δεν κρύφτηκε πίσω από δικαιολογίες παρά το γεγονός ότι η αυτοδιοίκηση έχει φορτωθεί με αρμοδιότητες από το κεντρικό κράτος χωρίς αυτές οι αρμοδιότητες να συνοδεύονται από τους ανάλογους πόρους και παρά το γεγονός ότι λόγω της απλής αναλογικής ο ίδιος “φορτώθηκε” με παραπάνω αρμοδιότητες, ενώ με το προηγούμενο σύστημα ενδεχομένως να της μοιράζονταν με κάποιο άλλον αντιδήμαρχο.

“Με τα μέσα που διαθέτουμε πολεμάμε, πολεμάμε γιατί θέλουμε να δώσουμε μια ανάσα, μια ανακούφιση στο συμπολίτη μας, ο οποίος περνά κι αυτός τον δικό του Γολγοθά. Πιστεύω ότι είμαι κερδισμένος από την τοπική αυτοδιοίκηση, ήταν μια καινούργια εμπειρία για μένα. Γνώρισα καινούργιους ανθρώπους, ευχαριστιέμαι όταν βάζω κι εγώ ένα λιθαράκι. Δεν θα τελειώσει ποτέ η λακκούβα, τα χορτάρια, τα σκουπίδια. Δεν θα τελειώσουν ποτέ. Προσπαθούμε να το βελτιώσουμε. Αν συγκρίνει την κατάσταση που παραλάμε το 2019 σε σύγκριση με το σήμερο, πιστεύω ότι το πρόσημο είναι θετικό για την καθαριότητα. Δεν είχε δει ποτέ ο δημότης Καθαρίστρια στη γειτονιά του, γίνεται με αυτή τη δημοτική αρχή και Δήμαρχο τον Νίκο Γεωργάκο.”” τόνισε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Πρέβεζας Γρηγόρης Κουμπής κατά την έναρξη της συνομιλίας μας.

Για το ηλεκτροκίνητο όχημα που έχει αποσπάσει ευμενή σχόλια και κριτικές, ο κ. Κουμπής υπογράμμισε ότι είμαστε μια τουριστική περιοχή και δεν θα έπρεπε η καθαριότητα να τελειώνει το πρωί, αλλά να συνεχίζεται η αποκομιδή των απορριμμάτων και το απόγευμα. Το ηλεκτροκίνητο όχημα είναι φιλικό προς το περιβάλλον και δε δημιουργεί προβλήματα. Δεν είναι μόνο τα οχήματα όπως μας εξήγησε ο αντιδήμαρχος Πρέβεζας και αναφέρθηκε στα προγράμματα που βρήκε ο δήμος Πρέβεζας μέσω του ΟΑΕΔ για να καλυφθεί και με προσωπικό ο τομέας Καθαριότητας.

Η Είδηση που μας έδωσε ο Γρηγόρης Κουμπής είναι ότι σύντομα έρχονται στον Δήμο Πρέβεζας καινούργιες ηλεκτρικές σκούπες που θα δουλεύουν και πρωί και απόγευμα και στην παραλία και στο ιστορικό κέντρο Πρέβεζας,  στον τομέα καθαριότητας του δήμου Πρέβεζας.

Για το καταφύγιο αδέσποτων ζώων, τόνισε ότι το ζήτημα είναι στην τελική ευθεία , τέλειωσαν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και θα εγκατασταθεί άμεσα ο εργολάβος.

Για το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα μίλησε για προγράμματα στειρώσεων και παρακολουθήσεων από τον Δήμο Πρέβεζας στην Πρέβεζα και που για πρώτη φορά αντίστοιχα προγράμματα έγιναν και στη Δημοτική Ενότητα Λούρου αλλά και στη Δημοτική Ενότητα Ζαλόγγου και εστίασε στο γεγονός ότι δεν θα πρέπει οι δημότες ελαφρά τη καρδιά να αφήνουν σκυλιά στο δρόμο.

Ήταν μια ενδιαφέρουσα και χρήσιμη συνομιλία και αφήσαμε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τα ξαναπούμε στο εγγύς μέλλον.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα