Τρίτη, 19/03/2024 | 04:47

Αρνιακός: Βροχές όλη την εβδομάδα – Πότε αναμένεται βελτίωση

1027 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/04/2023, 10:36 μμ | 0 σχόλια

Η πρώτη μέρα του Απρίλη μπορεί να μπήκε με ζέστη, ωστόσο από αύριο Κυριακή (02.04.2023) και κυρίως από τη Δευτέρα ο καιρός μας τα χαλάει…

Άστατος θα είναι αύριο ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός στον ΑΝΤ1 με εξαίρεση την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ η εβδομάδα που έρχεται αναμένεται να είναι άκρως βροχερή.

«Περιμένουμε τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρώτα στα δυτικά και στη συνέχεια θα προχωρήσουν στα βόρεια και κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Θα έχουμε νοτιάδες που θα φτάνουν τα έξι και επτά μποφόρ και θα κουβαλούν σκόνη από την Αφρική, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει αύριο στη βόρεια Ελλάδα στους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές τους 20 με 22 και 23 με 23 στη βόρεια Κρήτη», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Τάσος Αρνιακός.

Το βροχερό σκηνικό θα συνεχιστεί σχεδόν όλη την εβδομάδα και βελτίωση αναμένεται από το Σάββατο του Λαζάρου. «Περισσότερες βροχές και με μεγαλύτερη διάρκεια περιμένουμε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας και κυρίως στα δυτικά, ηπειρωτικά και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Χιόνια θα πέσουν στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας σε μεγάλα υψόμετρα. Οι νοτιάδες θα φτάσουν τα 8 μποφόρ τη Δευτέρα και την Τρίτη ενώ ο υδράργυρος θα υποχωρήσει. Θα φτάσει μέχρι 16 με 17 στη βόρεια Ελλάδα και 18 με 19 στις υπόλοιπες περιοχές και μόνο στην Κρήτη θα υπάρχουν 20άρια. Ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται σιγά σιγά από το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαϊων».

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα