Τετάρτη, 17/04/2024 | 00:10

Ανδρέας Κτενάς: «Βαδίζουμε προς το αύριο με όραμα και στρατηγικό σχέδιο»

296 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/04/2023, 4:28 μμ | 0 σχόλια

Ανδρέας Κτενάς: «Βαδίζουμε προς το αύριο με όραμα και στρατηγικό σχέδιο» – Νέα χρηματοδότηση 50.000 ευρώ για την εκπόνηση Στρατηγικής ΟΧΕ

 

Στην αξιοποίηση του αναπτυξιακού εργαλείου των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) του ΕΣΠΑ προχωρά η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, καθώς με απόφαση της 31ης Μαρτίου 2023 του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Εμμανουήλ Κουτουλάκη, εγκρίθηκε χρηματοδότηση 49.600 ευρώ για την σύνταξη τοπικής Στρατηγικής ΟΧΕ για την ολοκληρωμένη βιώσιμη ανάπτυξη της ΠΕ Λευκάδας, που θα εναχθεί στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) «Ιόνια Νησιά 2021-2027», δηλ. στο νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

 

«Αξιοποιούμε ένα σπουδαίο εργαλείο τοπικής ανάπτυξης, αυτό της Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ). Με την ΟΧΕ θα αποκτήσουμε τον δικό μας τοπικό μηχανισμό, ώστε να χρηματοδοτούμε, από το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, όλα τα σημαντικά έργα και παρεμβάσεις, που ετοιμάζουμε τόσο εμείς ως Περιφέρεια, όσο και οι Δήμοι και οι υπόλοιποι φορείς.

 

Με συνεχείς επισκέψεις μου στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και σε συνεχή συνεργασία με τον πολύ καλό φίλο Γενικό Γραμματέα, κ. Μανώλη Κουτουλάκη, εξασφαλίσαμε επιχορήγηση σχεδόν 50.000 ευρώ, για την εκπόνηση μιας νέας, σύγχρονης και υλοποιήσιμης Στρατηγικής ΟΧΕ για τη Λευκάδα, το Μεγανήσι, τον Κάλαμο και τον Καστό.

 

Στόχος μας να δώσουμε νέα αναπτυξιακή πνοή στον τόπο μας, με σεβασμό στο περιβάλλον και προς όφελος όλων των νησιών μας. Να συνδιαμορφώσουμε μαζί με τους πολίτες και τους φορείς, το κοινό μας σχέδιο για την υλοποίηση των αναπτυξιακών πράξεων, έργων και υποδομών, που οραματιζόμαστε και χρειαζόμαστε.

 

Με ευθύνη και σεβασμό απέναντι στις ανάγκες της κοινωνίας και τις προκλήσεις της εποχής, βαδίζουμε προς το αύριο με όραμα και στρατηγικό σχέδιο, έχοντας στο επίκεντρο και αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας και τους ανθρώπους της» αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

 

Η «Εκπόνηση σχεδίου για την ολοκληρωμένη βιώσιμη ανάπτυξη της ΠΕ Λευκάδας με αξιοποίηση του εργαλείου της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και του ΠΕΠ Ιονίων Νήσων 2021-2027» χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) οικονομικού έτους 2023 της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, μέσω της ΣΑΝΑ-433 με κωδικό K.E. 2023ΝΑ43300000 «ΜΕΛΕΤΕΣ – ΕΡΕΥΝΕΣ», MIS 5201672.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα