Πέμπτη, 23/05/2024 | 05:16

Πρέβεζα: Γιορτινό τετραήμερο σε Μαργαρώνα, Σκαφιδάκι και Άγιο Θωμά

730 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/04/2023, 9:18 μμ | 0 σχόλια

Δυο από τις μεγαλύτερες γιορτές της εαρινής περιόδου του Αγίου Θωμά και του Αγίου Γεωργίου φέτος θα συμπέσουν την Κυριακή 23 Απριλίου.
Για το συνοικισμό του Αγίου Θωμά αυτό σημαίνει ένα γιορτινό τριήμερο που ξεκινά την Παρασκευή και ολοκληρώνεται την Κυριακή.
Το απόγευμα της Παρασκευής θα τελεστεί ο εσπερινός του Αγίου Γεωργίου στον Ι.Ν του Αγίου Θωμά και μόλις τελειώσει καβαλάρηδες θα μεταφέρουν την εικόνα στο Σκαφιδάκι όπου την άλλη μέρα το πρωί θα ψαλούν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Το απόγευμα του Σαββάτου στο Ναό του Αγίου Θωμά θα τελεστεί ο Εσπερινός και το πρωί της Κυριακής ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία με την παρουσία- όπως κάθε χρόνου- πλήθους πιστών.
Νωρίτερα όμως και πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη 20 Απριλίου παραμονή της Ζωοδόχου Πηγής και ώρα 7 το απόγευμα στο γραφικό εκκλησάκι της Μαργαρώνας, θα τελεστεί ο Εσπερινός και θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας,ενώ ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία θα ψαλούν την Παρασκευή 7-10 το πρωί στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης στο Ψαθάκι και στις 6 το απόγευμα θα ακολουθήσει παράκληση προς την Παναγία.
Το εκκλησάκι της Μαργαρώνας αποτελεί σημείο αναφοράς για τους Πρεβεζάνους αφού σύμφωνα με το έθιμο εκεί πηγαίνουν τις αναστάσιμες λαμπάδες τους, ενώ κάθε τέτοια μέρα αναβιώνει και το πέρασμα από την καμάρα το οποίο (σύμφωνα με την τοπική παράδοση) φέρνει τύχη και καλή υγεία.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα