Παρασκευή, 19/04/2024 | 21:06

Ιωάννινα: Συνεργασία του Δημάρχου με την Υπουργό Πολιτισμού

240 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/04/2023, 7:45 μμ | 0 σχόλια

Εκτενή συνεργασία με αντικείμενο την πορεία των έργων πολιτισμού στο Δήμο και την προετοιμασία για τη νέα προγραμματική περίοδο είχε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη την οποία υποδέχθηκε στο γραφείο του.
Στην συνάντηση μετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βαρβάρα Παπαδοπούλου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελένη Ακονίδου και οι αντιδήμαρχοι Χριστίνα Κωτσαντή και Γιώργος Αρλέτος.
Κοινή εκτίμηση είναι ότι τα έργα στο Κάστρο των Ιωαννίνων εξελίσσονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς και όπως είπε χαρακτηριστικά η Υπουργός όλη η περιοχή μεταμορφώνεται.
Το αμέσως επόμενο διάστημα θα δρομολογηθούν νέες μελέτες τόσο για το Κάστρο όσο και για άλλα μνημεία της περιοχής ώστε να ενταχθούν είτε στο νέο ΕΣΠΑ είτε στο Ταμείο Ανάκαμψης.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την Υπουργό για την συνεργασία που είχαν καθώς και για την στήριξη σε πολύ σημαντικά έργα.
«Η Υπουργός είναι φίλη των Ιωαννίνων και στήριξε όλες τις επιλογές του Δήμου στον τομέα του πολιτισμού και τα μεγάλα έργα που γίνονται στο Κάστρο. Σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματα που θα γίνουν και είμαστε σε πλήρη σύμπνοια. Έχουμε και νέες ιδέες που κατατέθηκαν και τις οποίες θα δούμε διεξοδικά στην πορεία» ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Παπαγεωργίου.
Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη σημείωσε ότι «η επίσκεψή μας στο δημαρχείο ήταν μία επιβαλλόμενη τιμή στο νέο δήμαρχο αλλά κυρίως ήταν ένα προσκύνημα στον απελθόντα, τον Μωυσή Ελισάφ με τον οποίο είχα μία φιλική σχέση για πολλά χρόνια. Η παρακαταθήκη του Μωυσή είναι κατά κύριο λόγο η προσφορά όλων των φίλων του στην πόλη. Έτσι είχαμε μία πολύ καλή συζήτηση για τα έργα που είχαμε δρομολογήσει και αφορούν την προσβασιμότητα στο Κάστρο και την ανάπλαση των δύο ακροπόλεων. Το Κάστρο αποτελεί ένα μνημείο- σύμβολο για την πόλη των Ιωαννίνων και συγχρόνως ένα συγκριτικό πλεονέκτημα της πόλης. Έτσι θα προχωρήσει τη νέα προγραμματική περίοδο και η ανάπλαση».
Η κ. Μενδώνη έκανε γνωστό ότι στις 7 Απριλίου δημοπρατείται το έργο για το Τζαμί Καλούτσιανης και υπογράμμισε ότι «η εικόνα της πόλης σταδιακά αλλάζει. Τα Ιωάννινα είναι ένας αναδυόμενος τουριστικός προορισμός και όλες οι παρεμβάσεις στα μνημεία δημιουργούν την προστιθέμενη αξία που δικαιούται η πόλη και οι πολίτες».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα