Παρασκευή, 26/04/2024 | 03:38

Πρέβεζα-Εθνικές εκλογές-ΝΔ: Στην επιλογή της πόλωσης καταφεύγουν μόνο οι Πανικόβλητοι!!!

368 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/03/2023, 7:11 μμ | 0 σχόλια

 

Σε ένα πηγαδάκι φίλων, έκανα την εκτίμηση ότι σε επίπεδο Εθνικών εκλογών, κάποιοι θα βρουν καταφύγιο στην πόλωση, προφανώς γιατί δεν είναι ευνοϊκό το κλίμα γι’ αυτούς.

Και η εκτίμηση αφορούσε στο νομό Πρέβεζας και τη ΝΔ. Έαν είσαι όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας “Καβάλα στο άλογο” έχεις λόγους να πολώσεις, να βγάλεις θυμό, ή να απειλήσεις ακόμα και κόσμο που για τον Α΄ή Β΄λόγο, δεν σε προτιμά;

Όταν όμως κάποιος βάλλεται από πανικό θα προσπαθήσει με χίλιους μύριους τρόπους να κάνει αναστροφή και να επιδιώξει να αποκομίσει πολιτικά οφέλη.

Στην επιλογή της πόλωσης καταφεύγουν οι Πανικόβλητοι λοιπόν.

Όταν “πνίγονται” δε θα διστάσουν να τσουβαλιάσουν αιρετούς, δημάρχους και άλλους, προκειμένου να βγάλουν το κεφαλάκι τους στο… ξέφωτο.

Είναι ή δεν είναι ξεπεσμός να πάρω εγώ ως ενδιαφερόμενος τους κωδικούς ενός μέσου Ενημέρωσης και να αρχίσω να ξεδίνω κατηγορώντας όχι έναν, αλλά και τον άλλον που ενδεχομένως να τον στηρίζει και τον παρά… άλλον;

Μόνο αμετροέπεια θα ήταν κάτι τέτοιο;Δυστυχώς ορισμένοι πολύ φοβάμαι ότι θα καταφύγουν σε τακτικές και λογικές του παραλόγου που κάθε άλλο παρά πολιτικό πολιτισμό προάγουν.

Ήδη τα όργανα από την πλευρά τους έχουν αρχίσει;. Μόνο που είναι παράφωνοι, όμως ο κόσμος δεν “ψήνεται” από πολιτικές και στρατηγικές της δεκαετίας του 60.

Είναι απόλυτα θεμιτό, απόλυτα δημοκρατικό το να ασκείς κριτική, ακόμα και σκληρή κριτική. Είναι όμως εντελώς διαφορετικό το να τσουβαλιάζεις όσοι δεν είναι μαζί σου ,του στυλ “Αυτοί είναι ανίκανοι και θα έρθω εγώ ως σωτήρας για να σας σώσω.”

Κι έρχεται ο λαός εκφράζοντας ελεύθερα την πολιτική του βούληση και λέει με τον τρόπο και το δικαίωμα που του δίνει η δημοκρατία: “Βρε Χριστιανέ μου, δε θέλω να με σώσεις εσύ και δεν σε επιλέγω. Άμε στο καλό”

Στην επιλογή της πόλωσης καταφεύγουν μόνο οι πανικόβλητοι. Τελεία και παύλα!

Σπύρος Πλέουρας

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα