Παρασκευή, 29/03/2024 | 17:26

Πρέβεζα: Αχταρμάς με… τουρλού από Εθνικοδημοτικές εκλογές-Γράφει ο Σπύρος Πλέουρας

557 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 11/03/2023, 8:54 μμ | 0 σχόλια

 

Μην είδατε τον Παναή; Ήταν ο τίτλος της γνωστής Ελληνικής ταινίας με πρωταγωνιστή τον αείμνηστο Θανάση Βέγγο; Μήπως είδατε τους βουλευτές; Το δικό μου ερώτημα. Μετά την τραγωδία στα Τέμπη, βουλευτές μοιάζουν κρυμμένοι και εξαφανισμένοι από τους δρόμους, τις εκδηλώσεις κλπ, μόνο ο Γιάνης (με ένα Ν) τόλμησε να πάει για φαγητό στα… Εξάρχεια και τον ξυλοκόπησαν αγρίως.

Είναι έκκρυθμη η κατάσταση, η οργή του λαού ξεχειλίζει και όποιον από τους 300 λεβέντες βρίσκουν μπροστά τους, δεν μπορούν να συγκρατήσουν τον θυμό και την οργή τους. Μα είναι όλοι ίδιοι; Κατά την άποψή μου σαφώς και δεν είναι όλοι ίδιοι και δεν μπορούμε να τους… “βράσουμε” όλους στο ίδιο καζάνι.

Σε ότι αφορά την Πρέβεζα, έχει πάντα αυτός ο ευλογημένος τόπος από τον Θεό και ευνοημένος από τη φύση τους τρόπους, να …μεγαλουργεί σε πρωτοτυπίες. Μετά το Πάσχα θα έχουμε όπως όλα δείχνουν Εθνικές εκλογές και ορισμένοι κινούνται λες και σε 15 μέρες κλείνουν τα ψηφοδέλτια για τις Δημοτικές εκλογές. Προς τι η βιασύνη σύντροφοι; Ξέρετε η βιασύνη σε ορισμένες περιπτώσεις εκμπέμπει και πανικό και νευρικότητα και απελπισία.

Με κείνο το περιβόητο γκάλοπ που έγινε για τον Δήμο Πρέβεζας, δεν μάθαμε τι ακριβώς έδειχνε και έτσι στα πολιτικά στέκια, το παρουσιάζει ο καθένας από τους ενδιαφερόμενους όπως τον συμφέρει. Πάντως αυτό το γκάλοπ σύμφωνα με πληροφορίες έβγαλε εκτός της… κούρσας των διεκδικητών του Δημαρχιακού θώκου, δύο πρόσωπα.

Μέχρι στιγμής Δεδομένες υποψηφιότητες στον Δήμο Πρέβεζας και υποψήφιοι δήμαρχοι είναι ο νυν δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού “Δήμος της Καρδιά μας” Νίκος Γεωργάκος, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργος Νίτσας ενώ η πληροφόρηση που υπάρχει και τη μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη είναι ότι υποψήφιος δήμαρχος Πρέβεζας από τη Λαϊκή Συσπείρωση θα είναι ο γιατρός Κώστας Κύρλας.

Ζυμώσεις από άλλους υπάρχουν, συζητήσεις υπάρχουν, τοποθετήσεις υπάρχουν, επίσημη κάθοδος προς τις δημοτικές εκλογές δεν υπάρχει. Και μέσα σε όλα αυτά υπάρχει κι ένας αχταρμάς με τουρλού που μπερδεύει γλυκά Εθνικές και Δημοτικές εκλογές στην Πρέβεζα.

Ο Θεόδωρος Κορωναίος που είχε βάλει πλώρη για υποψήφιος βουλευτής στο νομό Πρέβεζας, κόπηκε από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Πρέβεζας, για τις εθνικές εκλογές και γίνονται κινήσεις για να είναι υποψήφιος δήμαρχος Πρέβεζας. Ανεξάρτητος; Όχι ακριβώς, αφού διεκδικούσε μέχρι πρόσφατα θέση υποψήφιου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ. Εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ όπως ήταν ο Ευκλείδης Φονταράς; Κι εδώ δεν μπορούμε να πούμε κάτι με σιγουριά, λόγω της κόντρας που υπάρχει με τον νυν βουλευτή Κώστα Μπάρκα. Βέβαια οι δημοτικές εκλογές είναι μετά τις Εθνικές εκλογές και ίσως υπάρχει ένα τρόπον τινά… ποντάρισμα σε ήττα του Κώστα Μπάρκα και εκλογή του Παναγιώτη Λελοβίτη, ως βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ.

Έχει σηκώσει… σκόνη το ζήτημα. Από τη μία υπάρχει ο ισχυρισμός ότι ο Μπάρκας έκοψε τον Κορωναίο από υποψήφιο βουλευτή, από την άλλη υπάρχει ο ισχυρισμός ότι η “ομπρέλα” επέλεξε ανάμεσα σε Θεόδωρο Κορωναίο και Παναγιώτη Λελοβίτη, τον δεύτερο για υποψήφιο βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν τον έκοψε τον Θοδωρή ο Μπάρκας από το ψηφοδέλτιο των Εθνικών εκλογών, σε περίπτωση που εκλεγεί σε επίπεδο Δημοτικών εκλογών με τόσα που του σέρνουν, θα βγει να τον στηρίξει για υποψήφιο δήμαρχο; Χλωμό δε φαίνεται; Βέβαια γίνεται λόγος για “υπερκομματική” κίνηση για τον τον Θόδωρο Κορωναίο, όμως κι αυτό λιγάκι οξύμωρο ακούγεται από τη στιγμή που μέχρι πρόσφατα διεκδικούσε θέση στο ψηφοδέλτιο των Εθνικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ΠΑΣΟΚ ο άνθρωπος των “ανατροπών” και επικεφαλής του συνδυασμού “Δημοτική ανατροπή” πρώην αντιδήμαρχος Ευάγγελος Ροπόκης μετά από όσα είπε σε ραδιοφωνική εκπομπή , άναψε… φωτιές στο χώρο του ΠΑΣΟΚ. Ασυμβίβαστο πνεύμα ο Ευάγγελος, δε διστάζει να κάνει κόντρες όταν κάτι δεν του αρέσει. Βέβαια εξοργίστηκαν ορισμένοι από το ΠΑΣΟΚ με τα λεγόμενά του διότι είχαν ορίζοντα τις δημοτικές και όχι τις εθνικές εκλογές που έρχονται.

Στα πολιτικά στέκια ακούγονταν ότι ο Τάκης Μπαίλης ετοιμάζει κίνηση για τον Δήμο Πρέβεζας. Και μπορεί από το συνδυασμό του Βαγγέλη Ροπόκη να θεωρούνται ήδη φευγάτοι δύο δημοτικοί σύμβουλοι, από τον συνδυασμό Μπαίλη; Φευγάτος είναι μόνο ο ανεξάρτητος Χαράλαμπος Κακιούζης ή και άλλοι;  Σαραμπασίνας; Σταθερός σε Μπαίλη; Στην πιάτσα αναφέρουν ότι χαιρέτησε. Κοσμάς Κορωναίος πάει σε… Κορωναίο; Θέση με Κορωναίο έχει πιάσει και ο πρώην αντιδήμαρχος και ειδικός σύμβουλος του Δήμου επί Χρήστου Μπαίλη, Ευάγγελος Γιαννουλάτος; Άμα έχουν φύγει και οι πιο στενοί σου συνεργάτες, τσάμπα ο κόπος Τάκη.

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πρέβεζας Νίκος Τζίμας με τον τίτλο “ενεργός πολίτης” ανακοίνωσε την ενασχόλησή του με τα δημοτικά του δήμου Πρέβεζας. Βέβαια στην ανακοίνωσή του δεν αναφέρεται εάν ο ίδιος θα τεθεί επικεφαλής ψηφοδελτίου, δηλαδή υποψήφιος δήμαρχος Πρέβεζας, ή αν θα ακολουθήσει άλλον υποψήφιο και άλλο ψηφοδέλτιο.

Ψηφοδέλτιο από τη ΝΔ για τον Δήμο Πρέβεζας που να δημιουργεί αίσθηση ή προσδοκίες για νικηφόρα προοπτική μέχρι στιγμής δεν υπάρχει, κάποιο αντάρτικο βρε παιδί μου για να έχει περισσότερο ενδιαφέρον το πράγμα. Είναι δύσκολοι καιροί και για Πρίγκιπες και για… αντάρτες;

Ακόμα φοβούνται στη ΝΔ να ανακοινώσουν ψηφοδέλτια για τις Εθνικές εκλογές; Είναι να μη φοβούνται; Είναι εξοργισμένος ο κόσμος… Όχι γιατί ορισμένοι έχουν αγωνία αν στο νομό Πρέβεζας είναι υποψήφιος βουλευτής ξανά ο Σπύρος Κυριάκης ή θα πάρει θέση ο Πάνος Ρεμπής. Αγωνία για το που θα πάει το ποσοστό της ΝΔ στις εθνικές εκλογές σε σύγκριση με το 2019, έχουν ή το έχουν πάρει χαμπάρι;

Ο Πιπεριάς πάντως επιμένει  ότιμετά τις Εθνικές εκλογές όποτε αυτές γίνουν, ο νομός Πρέβεζας δεν θα έχει ξανά τους δύο ίδιους βουλευτές, θα έχουμε αλλαγή… Το προς τα που, επιτρέψτε μου προς το παρών να μην μπω σε λεπτομέρειες από  την ανατριχιαστική ανάλυση του Πιπεριά…

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα