Τετάρτη, 24/04/2024 | 00:27

Πρέβεζα: Ανάδειξη του κοινωνικού προβλήματος της ενδοοικογενειακής βίας σε ημερίδα

334 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/03/2023, 11:49 πμ | 0 σχόλια

Η ανάδειξη του κοινωνικού προβλήματος της ενδοοικογενειακής βίας, η ευαισθητοποίηση και αφύπνιση των πολιτών για έγκαιρες παρεμβάσεις στους πυρήνες όπου γεννάται η βία, καθώς και η ορθή αντιμετώπισή της βρέθηκαν στο επίκεντρο της ημερίδας που συνδιοργάνωσαν την Κυριακή στην Θεοφάνειο Αίθουσα οι ενεργοί δημότες Πρέβεζας με τον Δικηγορικό Σύλλογο Πρέβεζας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο ”Πρέβεζας”, τον Σύλλογο Αγίου Θωμά Πρέβεζας και το Δίκτυο Νέων Ηπείρου ημερίδα με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας. Την ημερίδα συντόνιζε η κα Χριστίνα Κριτσιμά, δικηγόρος και μέλος των Ενεργών Δημοτών Πρέβεζας.


Στην αρχή της ημερίδας κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα ΤΕΜΠΗ. Ειδικοί επιστήμονες που ασχολούνται με το θέμα, (Αντωνία Παπαμιχαήλ, Ψυχολόγος – Επιμελήτρια ανηλίκων της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής Πρέβεζας, Βασιλική Κατωπόδη, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, Αικατερίνη Μπαλατσούκα – Κωτσιαρίνη, Κοινωνική Λειτουργός – Συντονίστρια Κέντρου Κοινότητας Δ. Ζηρού, Θωμάς Γεωργίου, Δικηγόρος – Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πρέβεζας, Ιωάννης Καρράς, Αστυνόμος Α’ και Υποδιοικητής του Α.Τ. Πρέβεζας) ανέλυσαν μερικά από τα πιο κεντρικά θέματα της ενδοοικογενειακής βίας, εστιάζοντας, κατά κύριο λόγο, στη γυναίκα και το παιδί και εξέφρασαν την πεποίθηση ότι αλλάζουν πλέον αρκετά πράγματα και υπάρχει ενημέρωση όσον αφορά στα ζητήματα της κακοποίησης αλλά και πως θα πρέπει να αλλάξουν και οι πολιτικές απέναντι στην γυναίκα που έχει υποστεί κακοποίηση.
Σύντομο χαιρετισμό έκαναν ο Βουλευτής Σύριζα Πρέβεζας κ. Κώστας Μπάρκας, ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αγίου Θωμά κα Μαρία Αβραμίδου, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πρέβεζας κ. Δημήτρης Κατηνιώτης, ενώ ακολούθησε απαγγελία ποιημάτων από την λογοτέχνη κα Ρούλα Γαλάνη.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα