Παρασκευή, 29/03/2024 | 06:37

Ξεχωριστή θα είναι και φέτος η πρώτη Ανάσταση στην Πρέβεζα

309 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/03/2023, 10:18 πμ | 0 σχόλια

Ξεχωριστό αναμένεται να είναι και φέτος το Πάσχα στην Πρέβεζα, μια πόλη που κρατά ακόμη ήθη, έθιμα και ξεχωριστές παραδόσεις που την έχουν κάνει γνωστή ανά την Ελλάδα και όχι μόνο.
Ένα από αυτά είναι το σπάσιμο των κανατιών μετά την πρώτη Ανάσταση το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στο ιστορικό κέντρο αλλά και σε γειτονιές της πόλης το οποίο ξεκίνησε από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας και παρέμεινε ζωντανό από τους κατοίκους και τους επαγγελματίες στο Σαϊτάν Παζάρι.
O Δήμος Πρέβεζας, ο Εμπορικός Σύλλογος Ιστορικού Κέντρου, Το επιμελητήριο Πρέβεζας και καταστηματάρχες εστίασης θα υποδεχθούν το χαρμόσυνο μήνυμα της πρώτης Ανάστασης με μια όμορφη γιορτή που θα πραγματοποιηθεί δίπλα στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους και σε ολόκληρη την αγορά.
Στους επισκέπτες θα μοιραστούν κιούπια και παραδοσιακό πρεβεζάνικο σουτζούκι για να συμμετέχουν όλοι στο έθιμο που συμβολίζει τη νίκη της ζωής απέναντι στο θάνατο.Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος θα δημιουργηθούν μεγάλες ποσόστητες από το παραδοσιακό σουτζούκι και γι’ αυτό φροντίζει το Επιμελητήριο Πρέβεζας, για να μείνει στους επισκέπτες και γεύση Πρέβεζας. Μετά το έθιμο με τα κιούπια η Δημοτική Φιλαρμονική θα παίξει Αναστάσιμες μελωδίες για τους επισκέπτες.
Την ίδια στιγμή, όπως ανέφερε στη Δημοτική Ραδιοφωνία ο Πρόεδρος της Νέας Ένωσης Νέων Ξενοδόχων Πρέβεζας Πολύκαρπος Χαλκίδης, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από Έλληνες που επιθυμούν να περάσουν στην Πρέβεζα τις γιορτινές αυτές μέρες, ενώ η εκτίμησή του είναι ότι το καλοκαίρι η επισκεψιμότητα θα είναι αυξημένη τουλάχιστον κατά 20% σε σχέση με πέρσι.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα