Τετάρτη, 24/04/2024 | 09:48

Θανάσης Καββαδάς: «Το νερό είναι φυσικό αγαθό κάτω από το δημόσιο έλεγχο και δεν ιδιωτικοποιείται»

231 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/03/2023, 1:10 μμ | 0 σχόλια

Με αφορμή σχετική ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας, ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Δεν σκοπεύω να ανοίξω διάλογο με τη Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ, που σε κάθε ανακοίνωση που βγάζει δεν χάνει ευκαιρία να επιδεικνύει την εμπάθεια και το μίσος της προς το πρόσωπό μου.
Θεωρώ όμως υποχρέωση μου να αντικρούσω ψεύδη και συκοφαντίες για τη δήθεν ιδιωτικοποίηση του νερού και να ενημερώσω τους πολίτες ότι:
Οι υπηρεσίες που αφορούν στο νερό δεν πρέπει και δεν μπορούν να ιδιωτικοποιηθούν. Το νερό είναι φυσικό αγαθό.
Στο νομοσχέδιο που έφερε και ψήφισε η κυβέρνηση δεν υπάρχει καμία αναφορά για ιδιωτικοποίηση του νερού. Το τονίζω: ΚΑΜΙΑ.
Ο νέος νόμος το μόνο που κάνει είναι να συστήσει μια νέα ανεξάρτητη αρχή, που θα έχει την εποπτεία και τον έλεγχο για την τιμολογιακή πολιτική στο νερό, προκειμένου να μην επιβαρύνεται υπέρμετρα ο πολίτης.
Στόχος μας είναι οι πολίτες να απολαμβάνουν καλύτερες υπηρεσίες σε χαμηλότερες τιμές και να προστατεύσουμε τον πολυτιμότερο φυσικό πόρο.
Να επισημάνω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απείχε από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου, δεν ψήφισε.
Ψήφισε όμως το 2016 την παραχώρηση των μετοχών της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο για 99 χρόνια.
Οι πολίτες μέσα στο Μάιο θα κληθούν να αποφασίσουν. Και είμαι βέβαιος ότι η απόφαση τους αυτή δεν θα είναι η επιστροφή στο παρελθόν, στο ψέμα και στο λαϊκισμό.
Δεν θα είναι η επιστροφή στην πολιτική της υπερφορολόγησης αλλά η συνέχιση της πολιτικής μείωσης των φόρων, της ανάπτυξης, της προόδου, της σταθερότητας.
Η χώρα πρέπει να προχωρήσει μπροστά, με αυτούς που θέλουν και μπορούν.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα