Κυριακή, 28/04/2024 | 10:29

Η Πρέβεζα γιορτάζει την 25η Μαρτίου -Στο επίκεντρο και ο Ιερός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Λούρο

357 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/03/2023, 4:26 μμ | 0 σχόλια

Λαμπρός αναμένεται να είναι ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Πρέβεζα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που εξέδωσε η Π.Ε Πρέβεζας στις 11 το πρωί του Σαββάτου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, θα ψαλεί πανηγυρική δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η εκπαδευτικός Γαλλικής Φιλολογίας του 7ου Δημοτικού Πρέβεζας Χριστίνα Κίτσου.
Στις 11.30 θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, ενώ ο εορτασμός θα κορυφωθεί με την παρέλαση μαθητών, προσκόπων και πολιτιστικών συλλόγων στις 12 το μεσημέρι στην οδό Σπηλιάδου.
Την ίδια ημέρα σε Κανάλι, Σαμψούντα και Σινώπη θα πραγματοποιηθούν καταθέσεις στεφάνων αμέσως μετά το τέλος της δοξολογίας.
Ο εορτασμός για την 25η Μαρτίου στη Δ.Ε Λούρου θα ξεκινήσει από το απόγευμα της Παρασκευής 24 Μαρτίου με τον πανηγυρικό εσπερινό που θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου με τη συμμετοχή των αρχών , των φορέων και των κατοίκων της περιοχής.
Σύμφωνα με το τοπικό έθιμο μετά το τέλος του εσπερινού θα γίνει λιτάνευσης της Εικόνας στο κέντρο του Λούρου με την τιμητική συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής και αγήματος σπουδαστών της ΑΕΝ Πρέβεζας.
Στις 11 το πρωί του Σαββάτου στο Ηρώο του Λούρου θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων, ενώ θα ακολουθήσει μαθητική παρέλαση.
Οι εορτασμοί στη σχολική κοινότητα της Πρέβεζας θα ξεκινήσουν μια μέρα νωρίτερα και συγκεκριμένα την Παρασκευή 24 Μαρτίου με ομιλίες στα σχολεία και καταθέσεις στεφάνων στα μνημεία της πόλης (Ηρώο Πεσόντων, Μνημείο Τιμής στον άμαχο πληθυσμό της Πρέβεζας, Μνημείο Πεσόντων Πολεμικού Ναυτικού και Ανδριάντα Οδυσσέα Ανδρούτσου) από μαθητές και μαθήτριες των σχολείων Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης και τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα