Παρασκευή, 29/03/2024 | 16:47

Ενημερωτική δράση σε μαθητές Γυμνασίου από τη Δ.ΥΠ.Α Πρέβεζας

293 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 31/03/2023, 10:38 πμ | 0 σχόλια
Δράση ενημέρωσης στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Ζαλόγγου πραγματοποίησαν η Προϊσταμένη του ΚΠΑ2 Πρέβεζας κ. Βησσαρία Ιωάννου και η Εργασιακή Σύμβουλος Αναζητούντων κ. Σοφία Κωνσταντινίδη, μετά από πρόσκληση του Διευθυντή του σχολείου κ. Δημήτριου Πανταζή και του εκπαιδευτικού κ. Ηλία Τύπου.
Στόχος της επίσκεψης ήταν να ενημερωθούν οι τελειόφοιτοι για την λειτουργία των ΕΠΑΣ, για τις προϋποθέσεις εγγραφής και για τις προσφερόμενες ειδικότητες. Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς εκφράστηκαν απορίες που οδήγησαν σε γόνιμο διάλογο.
Η Δημόσια υπηρεσία απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.) διατηρεί 51 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας σε όλη την Ελλάδα, όπου φοιτούν 7.500 – 8.000 μαθητές και λειτουργούν 30 Γραφεία Διασύνδεσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΓΔΕΕ) με την αγορά εργασίας.
Οι ΕΠΑΣ της Δ.ΥΠ.Α λειτουργούν ήδη από το 1952, εφαρμόζοντας με επιτυχία τον θεσμό της Μαθητείας, το εκπαιδευτικό σύστημα που συνδυάζει τη θεωρητική/ εργαστηριακή εκπαίδευση στην τάξη, με την αμειβόμενη Μαθητεία (υλοποίηση προγράμματος μάθησης σε εργασιακό χώρο) σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.
Η διάρκεια φοίτησης είναι 2 έτη (4 εξάμηνα). Καθ όλη τη διάρκεια φοίτησης ο μαθητής παρακολουθεί το απόγευμα τα μαθήματά του στην τάξη, ενώ το πρωί απασχολείται ως ασκούμενος σε κάποια επιχείρηση.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα: https://www.dypa.gov.gr/

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα