Πέμπτη, 18/04/2024 | 15:09

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Πρέβεζα” για τα όσα προηγήθηκαν της Μικρασιατικής Καταστροφής

899 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/03/2023, 11:48 πμ | 0 σχόλια
Μια ενδιαφέρουσα ιστορικού περιεχομένου εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια μνήμης από την Μικρασιατική καταστροφή ,διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζα” το βράδυ της Κυριακής , στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου.
Πριν την έναρξη της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ στη συνέχεια ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Κατηνιώτης ανέφερε ότι στόχος της εκδήλωσης με ομιλητή τον διακεκριμένο ιστορικό Κώστα Σταματόπουλο ήταν να “φωτιστούν” με αντικειμενικότητα και νηφαλιότητα λιγότερο γνωστά ή και άγνωστα στους πολλούς γεγονότα που προηγήθηκαν και οδήγησαν στην καταστροφή της Σμύρνης το1922.
Ο ομιλητής. ο οποίος έχει συγγράψει και βιβλίο με σχετικό περιεχόμενο, παρουσίασε με λεπτομέρειες τα όσα συνέβησαν 10 περίπου χρόνια πριν το 1922 δίνοντας στο κοινό τη δυνατότητα να διαμορφώσει μια ολοκληρωμένη άποψη για το τι ή ποιοι έφταιξαν για τα τραγικά γεγονότα ,το θάνατο και τον διωγμό χιλιάδων Ελλήνων.
Ο κ. Σταματόπουλος μάλιστα συνομίλησε με το ακροατήριο και απάντησε σε ερωτήσεις που τέθηκαν. Παράλληλα στο φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου παρουσιάστηκαν κομμάτια της έκθεσης για τη ζωή των πρώτων Ελλήνων προσφύγων στην Πρέβεζα την οποία επιμελήθηκαν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους.
Ο κ.Κατηνιώτης ευχαρίστησε θερμά τον ομιλητή, τις συνεργαζόμενες για την έκθεση υπηρεσίες και βέβαια τον κόσμο που παρακολούθησε την εκδήλωση. Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος,ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λεωνίδας Αργυρός,ο αντιδήμαρχος Γρηγόρης Κουμπής,ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μπούρης,περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα