Παρασκευή, 29/03/2024 | 00:13

Δύο σημαντικές διακρίσεις για την συνθέτιδα Διαμαντίνα Βραχλιώτη

350 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/03/2023, 1:12 μμ | 0 σχόλια

Δυο σημαντικές διακρίσεις για την συνθέτιδα Διαμαντίνα Βραχλιώτη

 

Β΄ βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης για ταινία Animation
ΓΕΦΥΡΕΣ ANIMEGARON 2022-23,
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ο Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης Animegaron στο πλαίσιο της Σειράς Γέφυρες, σε συνεργασία με το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων. Φέτος οι συμμετέχοντες είχαν να γράψουν μουσική για την ταινία animation μικρού μήκους «Elevator Alone» της Αναστασίας Παπαδοπούλου. Η τελική φάση του Διαγωνισμού μεταδόθηκε διαδικτυακά από το επίσημο site του Μεγάρου Μουσικής (Παρασκευή, 24/2/22023 και ώρα 20:30 μμ).
Κάθε χρόνο, ο πολύ μεγάλος αριθμός συμμετοχών από την Ελλάδα και το εξωτερικό καταδεικνύει το έντονο ενδιαφέρον των δημιουργών, νεότερων και όχι μόνο, για την κινηματογραφική μουσική και ακόμη περισσότερο για τις ταινίες animation, που αφήνουν ένα ευρύ πεδίο ελευθερίας, φαντασίας και συνθετικής δημιουργίας.
Bασικός στόχος του Animegaron είναι η μετατροπή του σε ένα μέσο προβολής ταλαντούχων συνθετών μουσικής για την εικόνα, το οποίο θα τους δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνούν όχι μόνο με το κοινό, αλλά και με στελέχη από τον χώρο του θεάματος και του ακροάματος. Έτσι, την διαδικτυακή μετάδοση της τελικής φάσης του Διαγωνισμού, καλούνται να παρακολουθούν, εκτός από το ευρύ κοινό, τηλεοπτικοί και κινηματογραφικοί παραγωγοί σκηνοθέτες και κριτικοί.
Οι τρεις νικητές, εκτός των χρηματικών βραβείων, θα υποστηριχθούν από ένα ευρύ πλαίσιο δράσεων προβολής. Επίσης, μετά την επίσημη διαδικτυακή παρουσίαση, φιλοξενούνται στο επίσημο site και το κανάλι Youtube του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών καθώς και στα αντίστοιχα social media, με διαθέσιμο προς προβολή το βίντεο με το soundtrack και τα βιογραφικά τους.

To πιανιστικό έργο Chasse sur une île grecque στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
για την επέτειο των 70 ετών από την ίδρυση του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής

Το έργο της Διαμαντίνας Βραχλιώτη Chasse sur une île grecque [Κυνηγητό σε ένα ελληνικό νησί] για σόλο πιάνο, επιλέχθηκε μεταξύ άλλων, από τον Σύλλογο Φίλων της Μουσικής για τον εορτασμό των 70 ετών από την ίδρυσή του και θα παρουσιαστεί στην επετειακή συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον Νοέμβριο του 2023 και αργότερα στο Tμήμα Mουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος του Συλλόγου για τη μουσική δημιουργία, απηύθυνε προ μηνών πρόσκληση σε Έλληνες συνθέτες, για να συνθέσουν ένα έργο για την εορταστική συναυλία του. Το κάλεσμα αγκαλιάστηκε με τέτοια θέρμη, που τελικώς συγκεντρώθηκαν 178 συμμετοχές, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο την οριστική επιλογή της επιτροπής. Τα επιλεγμένα έργα που θα παρουσιαστούν στη μεγάλη γιορτή, θα δωρηθούν στον Σύλλογο για να αναρτηθούν στην Ψηφιακή του Βιβλιοθήκη, όπου θα είναι ελεύθερα προς χρήση και μουσική εκτέλεση.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα