Πέμπτη, 28/03/2024 | 12:42

Δήμος Ιωαννιτών: Σύμβαση για τα έργα αγροτικής οδοποιίας με 2,9 εκατομμύρια

236 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/03/2023, 11:07 πμ | 0 σχόλια

Στη φάση της υλοποίησης περνά ένα πολύ σημαντικό έργο του Δήμου Ιωαννιτών. Πρόκειται για την βελτίωση προσβασιμότητας αγροτικού οδικού δικτύου με προϋπολογισμό 2.910.000 για το οποίο υπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος το συγκεκριμένο έργο απαντά σε σοβαρά προβλήματα του λεκανοπεδίου ενώ με την ολοκλήρωσή του θα συμβάλλει στην έμπρακτη στήριξη κυρίως του πρωτογενούς τομέα.

«Πρόκειται για μία  μεγάλη παρέμβαση η οποία θα υλοποιηθεί και θα δημιουργήσει ασφαλείς οδικές υποδομές, υποδομές που χρειάζονται κυρίως όσοι δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα που αποτελεί και πυλώνα της τοπικής μας οικονομίας» ανέφερε ο κ. Αρλέτος. 

Το έργο αφορά παρεμβάσεις σε αγροτικούς οδούς στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ιωαννιτών αποσκοπώντας στην αναβάθμιση της πρόσβασης στις εκμεταλλεύσεις του πρωτογενούς τομέα και των μεταφορών αφενός των παραγόμενων προϊόντων, αφετέρου δε των απαραίτητων πρώτων υλών.

Οι αγροτικοί δρόμοι που περιλαμβάνονται στο έργο, βρίσκονται εκτός σχεδίου οικισμών και χωροθετούνται εντός των Κοινοτήτων Κουτσελιού, Αμπελιάς, Ανατολής, Ασβεστοχωρίου, Μπάφρας, Μπιζανίου, Νεοκαισάρειας, Περιβλέπτου, Σταυρακίου και Κόντσικας κ.λ.π..

Σήμερα οι συγκεκριμένοι αγροτικοί δρόμοι είναι διαμορφωμένοι με αυτούσιο αμμοχάλικο και παρουσιάζουν σημαντικές ζημίες, όπως έντονες καθιζήσεις, λόγω κακής ποιότητας τόσο του υπεδάφους όσο και της οδοστρωσίας και κατά μήκος αυλακώσεις, που οφείλονται κυρίως στην ελεύθερη ροή των όμβριων υδάτων αλλά και την χαμηλή συμπύκνωση των στρώσεων οδοστρωσίας. 

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα