Πέμπτη, 28/03/2024 | 19:43

Βράβευση του Δήμου Πάργας στην Verde Tec για την πρόοδο του στην διαχείριση απορριμμάτων

310 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/03/2023, 1:30 μμ | 0 σχόλια

Ο Δήμος Πάργας συμμετείχε στην έκθεση VerdeTec που αφορά δράσεις που επικεντρώνονται στο περιβάλλον και την χρήση καινοτόμων μεθόδων και τεχνολογιών οι οποίες αποσκοπούν στην ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων, την εξοικονόμηση ενέργειας και καλές πρακτικές για την προστασία του. Στα πλαίσια της έκθεσης ο Δήμαρχος Νίκος Ζαχαριάς παρέλαβε βραβείο για τον Δήμο Πάργας που ξεχώρισε μετά από αξιολόγηση της κριτικής επιτροπής ανάμεσα σε υποψηφιότητες άλλων περιοχών, για την σημαντική πρόοδο που έχει πετύχει σχετικά με την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Ζαχαριάς επισήμανε την εξέλιξη που έχει σημειώσει ο Δήμος Πάργας σχετικά με την καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων, αφού παράλαβε την ανακύκλωση σε μηδενικά επίπεδα και σε λίγα χρόνια κατάφερε να λειτουργεί πλέον ανακύκλωση συσκευασιών, μπαταριών, ηλεκτρικών συσκευών, λαμπτήρων, ρούχων και toner, καθώς και να έχει πλέον δημοπρατήσει και να έχει ανάδοχο για την κατασκευή του δικού του Πράσινου Σημείου.

Ενδεικτικά ανέφερε ότι «η προσπάθεια για την ενίσχυση της ανακύκλωσης που καταβάλλεται έχει στο επίκεντρο της τον «άνθρωπο» και τις συμπεριφορές αυτού. Έχουμε όλοι μαζί αυτά τα χρόνια διανύσει μεγάλη απόσταση στον τομέα διαχείρισης των απορριμμάτων και μένουν αρκετά ακόμα να κάνουμε, σε μια διαρκή προσπάθεια μαζί με τους πολίτες, ώστε να πετύχουμε ένα Δήμο «πράσινο» και καθαρό».

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα