Σάββατο, 20/04/2024 | 00:16

Βίντεο με αναίτια επίθεση των ΜΑΤ-ΣΥΡΙΖΑ: Όσο καταρρέει ο Μητσοτάκης τόσο πιο επικίνδυνος θα γίνεται

364 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/03/2023, 7:37 μμ | 0 σχόλια
Από επεισόδια στιγματίστηκε η σημερινή πορεία για τα Τέμπη που σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας

Χιλιάδες πολίτες έδωσαν για ακόμη μια ημέρα το «παρών» στην μεγάλη πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας για το δυστύχημα στα Τέμπη, ωστόσο δεν έλειψαν για ακόμη μια φορά τα επεισόδια.

Να θυμίσουμε ότι επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 13.30 στο Σύνταγμα και ενώ το μεγαλύτερο μέρος των συλλαλητηρίων είχε σχεδόν ολοκληρωθεί ειρηνικά. Ξεκίνησαν στο κάτω μέρος της πλατείας και στην συνέχεια επεκτάθηκαν και στο πάνω μέρος της με κουκουλοφόρους να πετούν βόμβες μολότοφ και πέτρες στους αστυνομικούς και τα ΜΑΤ να απαντούν με χημικά και κρότους λάμψης.

 

Η ένταση μεταφέρθηκε γρήγορα και στην οδό Πανεπιστημίου όπου ομάδες κουκουλοφόρων έβαλαν φωτιές σε κάδους, έσπασαν φανάρια και επιχείρησαν να στήσουν οδοφράγματα.

Επεισόδια σημειώθηκαν και λίγο πριν τις 15:00, αυτή τη φορά μπροστά από την Πρυτανεία στα Προπύλαια.

Εκεί νεαροί έριξαν μολότοφ και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με κρότου λάμψης. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία μέχρι στιγμής έχουν γίνει 10 προσαγωγές ατόμων, 6 από τους προελέγχους και 4 από τα επεισόδια.

Βίντεο με αναίτια επίθεση ΜΑΤ σε πολίτες

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του καταγγέλλει -μέσω βίντεο- αναίτια επίθεση ΜΑΤ σε πολίτες κατά τη διάρκεια της πορείας.

«Για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση δείχνει τι ακριβώς εννοούσε με την υποκριτική της συγγνώμη για την τραγωδία στα Τέμπη.

Όπως επιβεβαιώνεται και από βίντεο ντοκουμέντο, δυνάμεις των ΜΑΤ ξεκίνησαν αναίτια και απρόκλητη επίθεση κατά ειρηνικών διαδηλωτών και έπνιξαν την μεγάλη πορεία στα χημικά, μόνο και μόνο για να διαλύσουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Όσο βλέπει ότι καταρρέει ο κ. Μητσοτάκης, τόσο θα γίνεται και πιο επικίνδυνος για τους πολίτες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΗΓΗ: thestandard.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα